Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
20.04.2016 08:30

V sobotu pltníci odomknutím Dunajca otvoria letnú sezónu


Snímka zdroj: http://simplytravel.eu


Pltníci v Červenom Kláštore v sobotu 23. apríla odomknú Dunajec, čím otvoria blížiacu sa letnú sezónu. Okrem toho počas tohto dňa otvoria aj turistické chodníky naprieč Pieninským národným parkom.


      „Tohtoročnú letnú turistickú sezónu v Pieninách odštartuje symbolické odomknutie rieky Dunajec tradičným splavom na pltiach. Návštevníci sa môžu tešiť na množstvo zábavy, ochutnávku miestnych špecialít a slávnostné otvorenie nových expozícií,“ uviedla Zuzana Hambáleková z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Severný Spiš Pieniny.       

Súčasťou otvorenia letnej turistickej sezóny v Červenom Kláštore bude aj odovzdanie ceny Pamiatkového úradu Slovenskej republiky - Ceny Alžbety Güntherovej-Mayerovej. „Na nádvorí múzea bude prebiehať kultúrny a spoločenský program. Otvorenie sezóny v Pieninách a na Dunajci spojené s Medzinárodným dňom pamiatok a historických sídiel patrí k najnavštevovanejším podujatiam v našom múzeu,“ uviedla riaditeľka Múzea v Červenom Kláštore Jana Sofková.       

Hambáleková doplnila, že po odomknutí Dunajca sa bude plťami splavovať až do Lesnice, kde bude pri zrekonštruovanej Chate Pieniny prebiehať program. „O zábavu sa postará najmä hudobná skupina, ktorá pochádza z tohto kraja, bratia Kollárovci,“ spresnila Hambáleková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2017
Letnú sezónu v Pieninách otvoria odomknutím Dunajca
Začiatok sezóny v Červenom Kláštore a v Pieninskom národnom parku je naplánovaný na sobotu 22. apríla. Začne sa symbolickým odomknutím hladín rieky Dunajec. Nasledovať bude splav na pltiach z prístaviska Pod Lipami do Lesnice.
viac
03.05.2017
Cyklosezóna na Liptove začína
„CykloKorytnička“, náučno – relaxačná trasa pre peších turistov, bežcov a cyklistov na horských bicykloch z Ružomberka do Korytnice, otvára cyklistickú sezónu na Liptove už najbližšiu sobotu. Organizátori pripravili na tento deň hromadnú jazdu.
viac
17.04.2018
Letnú sezónu v žrebčíne otvorí 1. mája deň otvorených dverí
Turistickú, jazdeckú a chovateľskú sezónu v Národnom žrebčíne v Topoľčiankach odštartuje v utorok 1. mája deň otvorených dverí. Návštevníci žrebčína si budú môcť pozrieť hipologickú expozíciu chovu koní, historickú jazdiareň, sledovať verejné tréningy športových koní.
viac
22.04.2021
Prvá na Slovensku otvorí sezónu Košická detská historická železnica
Zo všetkých historických úzkorozchodných železníc na Slovensku práve tá v Košiciach začne sezónu v tomto roku ako prvá. Kolesá historického vláčika sa po koľajniciach v Čermeľskom údolí rozbehnú v sobotu 24. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %