Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
20.04.2017 05:07

Letnú sezónu v Pieninách otvoria odomknutím Dunajca


Ilustračná snímka zdroj: www.plte.sk


Začiatok sezóny v Červenom Kláštore a v Pieninskom národnom parku je naplánovaný na sobotu 22. apríla. Začne sa symbolickým odomknutím hladín rieky Dunajec. Nasledovať bude splav na pltiach z prístaviska Pod Lipami do Lesnice.


V Kostole sv. Antona Pustovníka v Červenom Kláštore, ktorý je súčasťou národnej kultúrnej pamiatky Kláštor kartuziánov, bude od 9.00 h prebiehať svätá omša. "Po nej sa môžu turisti tešiť z bohatého kultúrneho programu, z našich tradičných melódií, tancov, ale i miestnych kulinárskych špecialít," vymenovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Severný Spiš-Pieniny Erika Šalatová.       

V nedeľu 30. apríla letnú sezónu otvoria aj na hrade v Starej Ľubovni. "Posledný aprílový deň začneme svätou omšou v hradnej kaplnke svätého Michala Archanjela. Program bude pokračovať na jednotlivých nádvoriach hradu vystúpením sokoliarov, šermiarov a tento deň našim návštevníkom spríjemní hradný šašo. V skanzene pod hradom Ľubovňa bude prebiehať remeselný trh a prezentácia zanikajúcich remesiel nášho regiónu," priblížila Šalatová. Turistov podľa nej poteší piknikový park v podhradí hradu Ľubovňa, nové výstavy i revitalizované expozície v priestoroch hradu.       

V uplynulom roku zaznamenala OOCR Severný Spiš-Pieniny viacero rekordov. Jedným z nich je nárast jednodňových návštevníkov. "Presne je to 240.916, čo je o 26 % viac ako v roku 2015. Najviac ľudí pritom navštívilo Ľubovniansky hrad a skanzen, ide až o 185.556 návštevníkov," uviedla výkonná riaditeľka miestnej OOCR.       

Pre návštevníkov Zamaguria je od začiatku letnej sezóny pripravených viacero noviniek. "Aj tento rok chceme celému svetu ukázať, že sme vhodnou destináciou pre všetky vekové kategórie a pre ľudí s najrozmanitejšími záľubami. Preto sme pripravili niekoľko noviniek, napríklad kúpeľné kino na čerstvom vzduchu v Kúpeľoch v Červenom Kláštore," dodal marketingový pracovník kúpeľov Vladimír Šmída.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2016
V sobotu pltníci odomknutím Dunajca otvoria letnú sezónu
Pltníci v Červenom Kláštore v sobotu 23. apríla odomknú Dunajec, čím otvoria blížiacu sa letnú sezónu. Okrem toho počas tohto dňa otvoria aj turistické chodníky naprieč Pieninským národným parkom.
viac
04.06.2021
Via ferraty na Skalke otvoria opäť v sobotu
Via ferraty na Skalke v blízkosti mesta Kremnica budú po zimnej uzávere opäť otvorené v sobotu (5. 6.). Niekoľkodňová revízia priniesla i úpravy ferratových trás s cieľom zvýšiť bezpečnosť návštevníkov. Najťažšie trasy tak budú určené už len pre skúsených lezcov.
viac
02.04.2022
Gombaseckú jaskyňu po zimnej prestávke opäť sprístupnili verejnosti
Gombasecká jaskyňa v okrese Rožňava je po zimnej prestávke od piatku opäť prístupná pre širokú verejnosť. Na návštevníkov čaká i nový vstupný areál, ktorý zástupcovia Správy slovenských jaskýň Štátnej ochrany prírody SR koncom marca slávnostne otvorili pri príležitosti 70. výročia objavenia jaskyne.
viac
16.05.2022
Na hrade Strečno otvárajú letnú sezónu, dočasne znížili vstupné
Považské múzeum otvára v pondelok letnú sezónu na hrade Strečno. Podľa hovorkyne múzea Magdalény Lackovej bol hrad zatvorený od októbra minulého roka, pretože pokračovala ďalšia etapa reštaurovania interiéru severného paláca a sakristie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %