Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.02.2023 09:30

V Senici vybudovali dve stojiská s polopodzemnými kontajnermi


Snímka zdroj: (FB / Mesto Senica).


Mesto Senica vybudovalo dve nové stojiská s polopodzemnými kontajnermi, každé má osem kontajnerov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Stojiská pribudli na Ulici Laca Novomeského. "Ide o kontajnery na zmesový i triedený odpad, ako sú plasty, papier, sklo a kovy. Na zmesový s objemom päť kubíkov, na triedený s objemom troch kubíkov," uviedla Moravcová.

Vysúťažená suma bola 80 167,42 eura s DPH. Uchádzači boli dvaja, pričom úspešná bola firma REDOX-ENEX z Trenčína. "V priebehu plnenia zmluvy sa vyskytla potreba vykonania ďalších prác, ktoré neboli zahrnuté v zmluve, ale ktoré boli zároveň nevyhnutné k riadnemu dokončeniu a užívaniu diela," informovala hovorkyňa mesta.

"Cena sa preto navýšila o 10 812,84 eura. Po začatí prác došlo totiž pri vytyčovaní sietí k zisteniu, že v mieste realizácie je umiestnené potrubie verejnej kanalizácie a optický kábel spoločnosti Slovak Telekom," doplnila Moravcová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2018
Senica: Mesto má prvé polopodzemné kontajnery
Mesto Senica zrealizovalo na Ulici Janka Kráľa prvé polopodzemné kontajnery. TASR informoval vedúci oddelenia výstavby, životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Senici Ivan Šteffek.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
15.07.2022
Mesto postupne rozširuje polopodzemné kontajnerové stojiská
V Šali pribudnú počas tohto leta tri nové polopodzemné kontajnerové stojiská na Kukučínovej ulici.
viac
11.05.2023
Žilinská samospráva sprevádzkovala nové stojiská s polopodzemnými kontajnermi
Žilinská samospráva sprevádzkovala na sídlisku Hliny V nové stojiská s polopodzemnými kontajnermi. Do stojísk s nádobami na komunálny odpad, papier, plast, sklo, kov a nápojový kartón investovala podľa hovorkyne mesta Zuzany Holienčíkovej 102 616 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %