Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
22.11.2022 01:30

V rámci šetrenia bude mesto v noci vypínať vianočnú výzdobu


Ilustračná snímka.


Mesto Prešov bude v rámci úsporných opatrení v súvislosti s energetickou krízou v noci na šesť hodín vypínať vianočnú výzdobu. Bude rozmiestnená tak ako po minulé roky. Prvý raz ju rozsvietia v piatok 25. novembra.


"V ostatných častiach mesta rozsvietime vianočné osvetlenie vrátane vianočných stromčekov 6. decembra. Na Mikuláša bude rozsvietený aj hlavný vianočný stromček na námestí pri konkatedrále a svetelné inštalácie v južnom parku," uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Vianočná výzdoba v centre mesta sa bude zapínať každý deň, vždy súbežne s verejným osvetlením. "V rámci šetriacich opatrení budeme výzdobu v nočných hodinách vypínať, vždy na šesť hodín, každú noc," vysvetlil Tomek.

Prešovské vianočné trhy 2022 sa začnú v piatok a potrvajú do 22. decembra. Niekoľko gastrostánkov bude otvorených aj v termíne od 26. decembra do 6. januára 2023. Okrem predajných stánkov s tovarom a občerstvením mesto pripravuje aj dva charitatívne stánky.

"V posledný deň kalendárneho roka pripravujeme bohatý silvestrovský program s novoročnými príhovormi a ohňostrojom," dodal Tomek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2017
Bratislava chce vyhlásiť tender na verejné osvetlenie do konca mája
Verejnú súťaž na nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia v Bratislave chce hlavné mesto vyhlásiť do konca mája. Lehotu na predkladanie ponúk predpokladá do konca augusta a ukončenie verejného obstarávania do konca tohto roka.
viac
29.04.2020
Zimný štadión v Trebišove dostal nové osvetlenie
Mesto Trebišov ukončilo plánovanú rekonštrukciu osvetlenia zimného štadióna, podľa radnice bola nevyhnutná z dôvodu veľkých energetických strát.
viac
02.08.2021
Hurbanovo ukončilo rekonštrukciu verejného osvetlenia
Mesto Hurbanovo ukončilo rekonštrukciu verejného osvetlenia v časti štátnej cesty 1/64. Projekt bol financovaný z prostriedkov spoločnosti Vodárne a kanalizácie mesta Hurbanovo, informovala radnica.
viac
22.02.2022
Nové mestské nájomné byty na Sídlisku III už čoskoro privítajú prvých obyvateľov
Mesto Prešov odkúpilo 36 novopostavených bytov na Bajkalskej ulici, ktoré budú slúžiť ako mestské nájomné byty. Prví záujemcovia, ktorí budú spĺňať podmienky zadefinované vo všeobecne záväznom nariadení mesta, by sa do nich mohli nasťahovať už koncom jari.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %