Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
14.11.2019 12:10

V Prestavlkoch zrekonštruovali budovu materskej školy


Prestavlky - oficiálne stránky obce


V Prestavlkoch v okrese Žiar nad Hronom zrekonštruovali budovu materskej školy. Objekt, ktorý postavili ešte v 60. rokoch minulého storočia, mal veľké tepelné úniky. Po jeho obnove predpokladajú podľa starostu Jána Abraháma úspory na úrovni okolo 35 percent.


"Ide o starú budovu, ktorá dlhé roky slúžila ako základná škola. Od roku 1983 súžila ako materská škola," priblížil Abrahám s tým, že pred pár rokmi sa im podarilo na objekte vymeniť časť okien a tiež zrekonštruovať kúrenie.       

Tentoraz boli práce zamerané na zateplenie obvodového plášťa, stropov, realizovala sa aj výmena bleskozvodov či žľabového a zvodového systému. Rekonštrukciu realizovala samospráva vďaka dotácii vo výške 200-tis. eur z environmentálneho fondu. Viac ako 10 500 eur dala na obnovu obec z vlastného rozpočtu.       

Do budúcnosti má samospráva plány aj s interiérom materskej školy. "Momentálne hľadáme finančné prostriedky na kompletnú rekonštrukciu elektroinštalácie, ktorá je tiež v zlom stave," dodal starosta.      

 V obci sa aktuálne chystajú aj na realizáciu ďalšieho projektu. Na mieste starej fontány v centre obci, ktorá dlhé roky chátra a neplní svoj účel, vznikne detské ihrisko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
10.03.2020
Zrekonštruovaná škôlka Na Hôrke získala aj inovatívne hracie prvky
Investícia stála 246 582 eur, mesto sa na tejto sume podieľalo päť percentnou účasťou.
viac
18.04.2020
Bojnická samospráva chce zabezpečiť rekonštrukciu MŠ v Dubnici
Bojnická samospráva plánuje zabezpečiť rekonštrukciu budovy v miestnej časti Dubnica pre potreby materskej školy (MŠ). V jej blízkosti chce vybudovať i detské ihrisko. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž, výzvu na predkladanie ponúk zverejnila vo vestníku verejného obstarávania.
viac
17.05.2021
Žilina rekonštruuje Materskú školu v Závodí, jej kapacita sa zvýši o 33 miest
Rozšíriť kapacitné možnosti školy prostredníctvom nadstavby a revitalizovať detské ihrisko plánuje žilinská samospráva počas stavebných prác, ktoré sa v uplynulých dňoch začali v Materskej škole Závodie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %