Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
31.10.2019 02:10

V Piešťanoch začali s výstavbou kompostárne, ročne spracuje 4000 ton odpadu


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Piešťany


Kompostáreň na zvýšenie miery zhodnocovania odpadov so zameraním na ich opätovné použitie a recykláciu začali v tomto týždni budovať v Piešťanoch. Podľa hovorkyne mesta Drahomíry Moretovej by mala ročne spracovávať zhruba 4000 ton biologicky rozložiteľného odpadu.


Projekt je financovaný z Operačného programu Kvalita životného prostredia, mesto Piešťany sa na realizácii podieľa päťpercentným spolufinancovaním vo výške 85.392 eur. "Kompostovanie bude prebiehať v polouzavretom systéme aeróbnym procesom," uviedla hovorkyňa. Stavba má byť podľa zmluvy o dielo zhotovená do 250 kalendárnych dní. Realizátorom je spoločnosť AVA-stav s.r.o., Galanta. Kompostáreň bude situovaná v areáli bývalého Zväzarmu, vedľa objektu novootvoreného zberného dvora. Zabezpečí triedený zber komunálnych odpadov, zhodnocovanie biologicky rozložiteľného odpadu a mechanicko-biologickú úpravu komunálnych odpadov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.03.2022
V Trebišove sa začína výstavba kompostárne na biologicky rozložiteľný odpad
Výstavbu kompostárne začína realizovať mesto Trebišov. Celkový rozpočet projektu Zhodnocovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu je viac ako 3,1 milióna eur, mesto na to využíva eurofondy. Základný kameň výstavby v piatok poklopali za účasti vedenia mesta, zazmluvnené obdobie ukončenia pr
viac
05.08.2022
TTSK začal s výstavbou internátu Obchodnej akadémie vo Veľkom Mederi
V areáli Obchodnej akadémie (OA) vo Veľkom Mederi pri Dunajskej Strede začal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) s výstavbou nového moderného internátu.
viac
05.10.2022
Začalo sa s výstavbou športovej arény, hotová má byť o dva roky
Výstavba športovej arény v Malackách sa oficiálne začala. V lokalite Píla, kde má multifiunkčná aréna vyrásť, v stredu poklepali symbolický základný kameň.
viac
07.11.2022
Brezno buduje modernú kompostáreň, dôkladnou separáciou odpadu ušetrí
Mesto Brezno buduje modernú kompostáreň, ktorej výstavba by podľa plánov mala byť ukončená v druhej polovici budúceho roka. Stavenisko za bývalou mliekarňou a súčasnou betonárkou už odovzdalo zhotoviteľovi, stavebnej firme zo Žiliny. Samospráva o tom informovala na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %