Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.09.2021 10:50

V nevyužívanej budove chce obec vybudovať nové nájomné byty


Snímka zdroj: Mapio.net


V nevyužívanej budove v centre obce Nižná Slaná v okrese Rožňava by mohli vzniknúť nové nájomné byty. Ako TASR informoval starosta obce Tibor Jerga, samospráva má vypracovanú projektovú dokumentáciu a onedlho bude podávať žiadosť o poskytnutie podpory zo strany Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB).


„Je to pekná a veľká budova. Bola postavená za komunizmu, slúžila na obchod a služby,“ uviedol starosta. Ako dodal, aktuálne je nevyužívaná a samospráva pre ňu už dlhšie hľadá novú funkciu.       

Starosta chcel pôvodne v objekte vybudovať domov dôchodcov, tvrdí však, že na to neboli vyhlásené vhodné výzvy na financovanie. „Máme tu veľký nedostatok voľných miest, niekedy musia občania čakať dva, tri aj štyri roky,“ vysvetlil Jerga s tým, že nové zariadenie pre seniorov by ocenili aj obyvatelia z okolitých obcí. Záujem je však podľa starostu aj o bývanie, na obecnom úrade majú už teraz približne 60 žiadostí o pridelenie pripravovaných nájomných bytov.       

V rámci projektu by obec chcela v nevyužívanom objekte vybudovať 12 bytových jednotiek s rôznou dispozíciou. Vhodné by mali byť aj pre seniorov, pre ktorých by samospráva chcela v budúcnosti zriadiť aj opatrovateľskú službu. Náklady na rekonštrukciu prvotne vyčíslili približne na 650.000 eur, podľa starostu však bude rozpočet potrebné pred podaním oficiálnej žiadosti na ŠFRB z dôvodu zvyšujúcich sa cien v oblasti stavebníctva opäť prerátať.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
22.02.2021
Bratislava a BSK si zamenia pozemky
Mesto Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj (BSK) si zamenia pozemky. Bývalé Stredné odborné učilište (SOU) energetické i jeho okolie v bratislavskej Záhorskej Bystrici tak má opäť slúžiť verejnosti.
viac
28.04.2021
Bratislava plánuje v Janíkovom dvore postaviť nájomné byty i parkovací dom
Mesto Bratislava plánuje v petržalskej lokalite Janíkov dvor, blízko plánovanej električkovej zastávky, postaviť jeden z mestských domov určených na nájomné bývanie a spoločne s tým aj parkovací dom režimu P+R.
viac
03.06.2022
BSK plánuje výstavbu nájomných bytov, vytypoval dve vhodné lokality
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) plánuje výstavbu nájomných bytov. Reaguje tak na zadlženosť rodín, vysoké ceny nájomného i celkový nedostatok bytov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %