Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.07.2020 02:00

V meste spustia prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily


Ilustračná snímka: (tasr).


Vo Svite spustia v nasledujúcich dňoch prevádzku prvej nabíjacej stanice pre elektromobily pri budove pošty.


Ide o samostatne stojace, verejne prístupné zariadenie, na ktoré sa súčasne môžu napojiť dva elektromobily. Informovala o tom Daniela Virostko z Mestského úradu vo Svite.

Realizátor výstavby vo štvrtok symbolicky odovzdal prístroj primátorke mesta Dáši Vojsovičovej a prednostovi mestského úradu Jánovi Hutníkovi. „Mesto bolo úspešné v žiadosti o dotáciu od Ministerstva hospodárstva SR v sume 5000 eur, pričom výška spoluúčasti je 812 eur. Samotná realizácia trvala od apríla tohto roku, avšak administratívne procesy súvisiace s ňou prebiehali už od septembra uplynulého roka,“ uviedla Virostko.

V blízkej budúcnosti bude podľa nej priestor okolo stanice doplnený o dopravné značenie a vyhradené parkovanie. Virostko doplnila, že v priebehu budúceho týždňa budú môcť prví "elektromobilisti" využiť služby tohto zariadenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2017
Novú autobusovú stanicu v Banskej Bystrici otvoria vo štvrtok
Novú autobusovú stanicu v Banskej Bystrici, ktorá je označovaná za najmodernejšiu na Slovensku, otvoria 21. septembra o 9. hodine. Avizoval to na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.
viac
12.11.2020
Mlynské nivy otvoria od pondelka pre osobnú aj verejnú dopravu
V Bratislave od pondelka (16. 11.) otvoria po rozsiahlej rekonštrukcii ulicu Mlynské nivy. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo a pre TASR potvrdil aj developer HB Reavis. Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje, že po otvorení ulice sa upravia trasy viacerých liniek MHD.
viac
27.11.2020
O dotáciu na elektronabíjaciu stanicu je možné žiadať do konca roka
Termín na predkladanie žiadostí na vybudovanie verejne prístupných elektrických nabíjacích staníc sa z dôvodu pandémie predlžuje o jeden mesiac.
viac
09.12.2020
Otvorili zrekonštruovaný most cez Váh v Považskej Bystrici
Po viac ako 15-mesačnej rekonštrukcii a polročnom meškaní otvorili v utorok (8.12) pre motoristov zrekonštruovaný Orlovský most cez rieku Váh v Považskej Bystrici. Bola súčasťou prvej etapy rekonštrukcie takmer 3,6 kilometrového úseku cesty II/517 Považská Bystrica – Domaniža.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %