Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.04.2023 04:15

V meste revitalizovali vnútroblok za viac ako 600 000 eur


Snímka zdroj: (Mesto Hlohovec).


Mesto Hlohovec revitalizovalo dve nové detské ihriská a multifunkčné športovisko, ktoré boli vybudované v rámci projektu s názvom Revitalizácia vnútrobloku Podzámska a Michalská ulica.


Celkovo si projekt vnútrobloku vyžiadal finančné prostriedky vo výške 605 326,31 eura. Informovala o tom za mesto Hlohovec Miroslava Hankoščáková.

Cieľom zrealizovaného projektu bolo významne zregenerovať priestor vnútrobloku sídliska. "Súčasťou premeny bolo vybudovanie dvoch ihrísk pre predškolské a školské deti, obnova a rozšírenie existujúceho športoviska o workout prvky, terénne úpravy na vybudovanie prístupových chodníkov a spevnených plôch. Súčasťou projektu bola aj výsadba zelene, drobná architektúra na doplnenie mestského mobiliáru ako lavičky, vyvýšené záhony, smetné nádoby a rozšírenie verejného osvetlenia," uviedla Hankoščáková.

Mesto podalo projekt v roku 2017 a realizátormi diela boli spoločnosti Samostav, Dryada a Intersystem. Na projekt získalo mesto nenávratný finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo výške 460 223,57 eura. Z mestského rozpočtu išlo na projekt 145 102,74 eura.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2021
Mesto Hanušovce nad Topľou chce zlepšiť kvalitu života na sídlisku
Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach z Integrovaného regionálneho operačného programu na projekt Revitalizácia vnútrobloku sídliska na ulici Štúrova a Budovateľská schválili mestskí poslanci na júlovom zasadnutí.
viac
09.02.2022
Výzva na zlepšenie dát v štátnej správe a samospráve pokračuje
Inštitúcie štátnej a verejnej správy, ale aj samospráva a komory môžu žiadať o eurofondy na skvalitnenie zdieľania nimi poskytovaných dát. Dopytovo-orientovaná výzva „Manažment údajov inštitúcie verejnej správy“ z Operačného programu Integrovaná je stále otvorená.
viac
22.06.2022
Obnovu vnútrobloku na ulici A. Hlinku ministerstvo investícií schválilo
Projekt revitalizácie druhej etapy vnútrobloku na ulici Andreja Hlinku v Detve ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) schválilo. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja.
viac
16.08.2022
Mesto zrevitalizuje vnútrobloky, vybuduje oddychové zóny
Mesto Zlaté Moravce vybuduje nové oddychové zóny a detské ihriská na území mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %