Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.12.2022 04:15

V meste pribudlo prvých sedem stojísk s polopodzemnými kontajnermi


Snímka zdroj: (Mesto Banská Bystrica).


Na banskobystrickom sídlisku Radvaň pribudlo prvých sedem stojísk s 39 polopodzemnými kontajnermi. Umiestnené sú na Radvanskej, Poľnej a Sládkovičovej ulici, s budovaním ďalších sa začne na jar budúceho roka. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.


S budovaním prvých polopodzemných kontajnerov v meste začala samospráva v polovici novembra, do užívania ich obyvateľom symbolicky odovzdali v utorok (20. 12.). Najbližšie dni budú v predmetných lokalitách k dispozícii staré i nové zberové nádoby, a to najmä pre väčší nápor odpadu počas vianočných sviatkov. K odstráneniu pôvodných kontajnerov dôjde v novom roku.

"Obyvatelia Radvane môžu plnohodnotne využívať moderné a estetické nádoby na zmesový ale aj triedený odpad ako sklo, papier, kovy, tetrapaky či biologicky rozložiteľný odpad. Verím, že zber sa stane efektívnejším aj vzhľadom na to, že kontajnery sú vybavené senzormi naplnenosti, čo v praxi znamená zníženie intenzity zberu i dopravnej zaťaženosti v uliciach," uviedol primátor mesta Ján Nosko. Vývoz zmesového komunálneho odpadu sa v súčasnosti realizuje dva až trikrát týždenne, pri polopodzemných kontajneroch by to malo byť len raz za sedem dní.

Budovanie stojísk s polopodzemnými kontajnermi realizuje samospráva v spolupráci so spoločnosťou Marius Pedersen, ktorá pre mesto zabezpečuje zber a odvoz odpadu. Štyri stojiská sa zatiaľ nachádzajú na Radvanskej ulici, jedno na Poľnej a dve sú umiestnené na Sládkovičovej ulici. V ostatných častiach Radvane, ale i v Kráľovej a na Pršianskej terase, pribudnú ďalšie počas jari. Celkovo pôjde o 171 kusov kontajnerov na 23 stojiskách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.01.2020
V B. Bystrici by v tomto roku malo pribudnúť 160 polopodzemných kontajnerov
Zber vianočných stromčekov od nádob na zber komunálneho odpadu sa v Banskej Bystrici začal už 6. januára a až do 9. februára sa budú zbierať raz týždenne. Od 10. februára priebežne podľa potreby.
viac
02.12.2021
Za 25 rokov eviduje zberný dvor v Radvani 55 000 ton odpadu
Zberný dvor v mestskej časti Radvaň v oblasti nakladania s odpadom na území mesta Banská Bystrica zriadila samospráva pre obyvateľov ešte v novembri 1996.
viac
11.05.2022
Prvé polopodzemné kontajnery osadia v Radvani i na Pršianskej terase
Mesto pod Urpínom prichádza s pilotným projektom polopodzemných kontajnerov v niektorých mestských častiach. Prvé z nich by mala osadiť zmluvná spoločnosť v lokalite Radvaň, Kráľová a Pršianska terasa na prelome leta a jesene tohto roka.
viac
11.11.2022
V meste pribudne prvých 23 stojísk s polopodzemnými kontajnermi
V Banskej Bystrici sa začalo s výstavbou prvých stojísk s polopodzemnými kontajnermi na území mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %