Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.01.2018 04:20

V meste odovzdali 33 nájomných bytových jednotiek, pribudnú ďalšie


Ilustračná snímka.


V posledných troch rokoch pribudlo v meste 88 bytových jednotiek.


"Každoročne kolaudujeme v Skalici jednu bytovku. V tomto je toto mesto na Záhorí najlepšie v našom kraji. Páči sa mi, že tu dokážu stabilizovať mladých ľudí. Ak im dáte ubytovanie a prácu, tak nebudú mať potrebu odchádzať do zahraničia," konštatoval prednosta Krajského stavebného úradu Trnava Ľubomír Antal.      

 Na slávnostnom odovzdaní sa zúčastnili primátor Skalice Ľudovít Barát, zástupcovia Ministerstva dopravy a výstavby SR, Krajského stavebného úradu Trnava, Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a spoločnosti Hant Považská Bystrica, ktorá bytový dom postavila.       

V pláne mesta na tento rok je ďalších 22 nájomných bytov. Generálny riaditeľ ŠFRB Juraj Kurňavka výstavbu nájomných bytov v Skalici vníma veľmi pozitívne, je rád, že mesto plánuje pokračovať vo výstavbe nájomných bytov nielen v tomto roku, ale aj v budúcom.       

Napriek rozbehnutej výstavbe majú na skalickej radnici 150 žiadostí o nájomné bývanie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2019
Mesto odovzdalo 18 nových nájomných bytov v bytovke na Weilburskej ul
Kežmarská radnica vo štvrtok odovzdala 18 nových nájomných bytov na Weilburskej 2. a 4. Kľúče od bytových jednotiek prevažne rodinám s deťmi a občanom v zlej bytovej situácii odovzdal primátor Ján Ferenčák.
viac
14.08.2020
Obec Lehnice odovzdá 19 nových nájomných bytov
Obec Lehnice odovzdá už čoskoro 19 nových nájomných bytov ich obyvateľom. V priebehu dvoch desaťročí zaobstarala dovedna už deväť bytových domov pre nájomné bývanie, v nich bolo doteraz 140 bytových jednotiek.
viac
20.05.2022
Mesto Prešov odovzdalo do užívania prvé mestské nájomné byty na Bajkalskej ulici
Do mestských nájomných bytov na Bajkalskej ulici v Prešove sa začínajú sťahovať prví obyvatelia, ktorí splnili všetky podmienky uvedené v aktualizovanom všeobecne záväznom nariadení.
viac
29.02.2024
Slávnostné odovzdávanie novopostavených nájomných bytov v Trebišove
Po úspešnom ukončení strategicky a finančne významného projektu v oblasti podpory nájomného bývania a jednej z najväčších takýchto investícií samospráv na Slovensku v aktuálnom období „Trebišov, sídlisko JUH I...“ sa v stredu, 28. februára, uskutočnilo ich slávnostné odovzdanie novým nájomníkom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %