Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
28.12.2018 03:35

V mestách budú dva ohňostroje a pod Urpínom aj bezplatná MHD


Ilustračný výrez plagátu


Banskobystričania a Brezňania sa rozlúčia so starým rokom a privítajú nový hneď dvoma ohňostrojmi.


Silvestrovské oslavy pod Urpínom sa začínajú o 23.00 h na Námestí SNP koncertom skupiny Nocadeň a oslavujúci sa môžu tešiť i na banskobystrickú kapelu Marlett. O polnoci vypukne ohňostroj.       

Na tom istom mieste ich čaká aj novoročný. Program v prvý deň roka 2019 odštartuje o 16.00 h pop muzikálové a pop operné trio TRJOF a predstaví sa tiež ženské husľové trio XPLOSION. Obyvateľom sa prihovorí primátor Banskej Bystrice Ján Nosko a o 17.00 h si už všetci 'vychutnajú' pyromuzikálny ohňostroj.       

Na Nový rok bude po celý deň MHD bezplatná a približne od 16. do 18.00 h práve z dôvodu konania tradičných osláv dopravca kapacitne posilní vybrané spoje.       

V Brezne sa silvestrovské oslavy na Námestí M. R. Štefánika začínajú od 22.30 h, zahrá a zaspieva Duo Mirka a Ondrej a po polnočnom ohňostroji bude mať príhovor primátor horehronského mesta Tomáš Abel. Ten obyvateľov osloví aj počas vítania nového roka, ktoré sa začína 1. januára od 15.00 h na rovnakom mieste. Program pre deti a dospelých ukončí druhý ohňostroj.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2019
Silvestrovské oslavy sú zrušené, aj peniaze z punču pôjdu do Prešova
Výťažok z Primátorského punča, ktorá sa uskutoční na Námestí SNP v Banskej Bystrici, nepôjde v tomto roku pre zariadenia a organizácie poskytujúce sociálne služby, ako je už každoročne zvykom. Poputuje do Prešova, ľuďom na Mukačevskej ulici, ktorých postihlo minulý týždeň nešťastie.
viac
12.05.2020
Podnikateľom znížia alebo odpustia platby za letné terasy
V najbližších dňoch sa chystá mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, kde chce primátor Ján Nosko predložiť poslancom návrh na zníženie platieb za letné terasy o 80 percent.
viac
27.08.2022
Celoštátne oslavy 78. výročia SNP v B. Bystrici sa začnú o 11. hodine
Celoštátne oslavy 78. výročia Slovenského národného povstania (SNP) sa v Banskej Bystrici uskutočnia už tradične 29. augusta v areáli Múzea SNP. Očakáva sa zahraničná účasť prostredníctvom veľvyslanectiev a zastupiteľstiev z viac ako 35 krajín sveta.
viac
27.09.2022
B. Bystrica a Brezno pripravili v deň cestovného ruchu rôzne aktivity
Svetový deň cestovného ruchu si v utorok (27. 9.) už tradične pripomenie aj Banská Bystrica. Návštevníci Stredoslovenského múzea, Stredoslovenskej galérie, Thurzo - Fugger zážitkovej expozície a Hodinovej veže zaplatia v tento deň polovičnú cenu vstupného.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %