Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
13.06.2023 04:15

V Liptovskom Mikuláši začali stavať pumptrackový areál


Vizualizácia zdroj: (FB / Mesto Liptovský Mikuláš).


Výstavbu pumptrackového areálu v Liptovskom Mikuláši spustili v pondelok za garážami na Alexyho ulici. Dobudovanie zhotoviteľ predpokladá na prelome augusta a septembra. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


"Pumptracky sú obľúbené technické trate pre jazdcov na bicykli bez pedálovania, na kolobežke, na skejtoch či inline korčuliach. Na jazdu po tratiach nie je potrebný špecializovaný bicykel," priblížil viceprimátor Ľuboš Trizna.

Asfaltovú dráhu s dĺžkou 280 metrov bude tvoriť niekoľko klopených zákrut, terénnych vĺn v uzavretých okruhoch. Najväčším ťahákom pre jazdcov bude podľa hovorkyne séria zákrut všetkých typov - trojzákruta, preskok, priamy prejazd, dvojzákruta, transfer i 180-stupňová zákruta.

Navrhnutá dráha je zložená z troch okruhov. Hlavný okruh s nízkym až stredným profilom je určený pre najširšie spektrum jazdcov. "Nebude chýbať takzvaný detský okruh s nízkym profilom, ktorý okrem najmladších môžu využiť aj začiatočníci, tento bude bezpečne oddelený od hlavnej dráhy. Na doplnkových líniách s vyšším profilom sa vyšantia pokročili jazdci," dodala hovorkyňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2020
Budúci rok by v Liptovskom Mikuláši mali začať stavať atletický štadión
Nový štvordráhový atletický štadión majú na budúci rok začať stavať v Liptovskom Mikuláši. Športovisko vyrastie na Nábreží Aurela Stodolu, na výstavbu prispel aj Slovenský atletický zväz (SAZ). Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.
viac
11.05.2021
Prvá jarná kosba v Liptovskom Mikuláši potrvá päť týždňov
V Liptovskom Mikuláši spustili prvú jarnú kosbu. Mechanizmy a koscov čaká takmer sto hektárov plochy, začali od centra smerom k mestským častiam. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
28.12.2022
Obnovený lyžiarsky areál na Podbrezinách spustili do prevádzky
V Liptovskom Mikuláši spustili v utorok do prevádzky obnovený lyžiarsky areál pri sídlisku Podbreziny. Návštevníkom ponúka lyžiarsky vlek s dĺžkou 700 metrov, prevýšením 100 metrov a technickým zasnežovaním.
viac
15.05.2023
Vrbický most v L. Mikuláši plánujú pre jeho zlý stav zbúrať, postavia nový
Vrbický most ponad rieku Váh v Liptovskom Mikuláši plánujú pre jeho zlý technický stav zbúrať a postaviť nový. Vlastník mosta, Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) aktuálne hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie. Vyplýva to z dokumentov zverejnených na stránke Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %