Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.08.2020 08:10

V Leviči pribudne 48 nových nájomných bytov


Levoča.


V meste Levoča na Ulici Jána Francisciho postavia dva bytové domy, v ktorých sa bude nachádzať 48 nájomných bytov. Uviedla to Lucia Babejová z útvaru hlavného kontrolóra Mestského úradu v Levoči.


Na výstavbu bytov získalo mesto úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške 2 052 250 eur, dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR v sume 921 280 eur a zvyšok tvoria vlastné zdroje mesta.      

Ako ďalej priblížila Babejová, celkovo pôjde o 40 dvojizbových a osem jednoizbových bytov. So stavebnými prácami sa podľa nej začalo už teraz v auguste, pričom predpokladaný čas výstavby je 18 mesiacov.      

„Po nájomných bytoch je dlhodobo vyšší dopyt, ako je ponuka. Mesto sa snaží vytvoriť priestor aj pre mladé rodiny. Tieto byty by mali byť cenovo dostupné pre stabilizovanie sa mladých rodín v Levoči,“ dodala Babejová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2020
Obec Hubice vďaka dotácii zaobstarala bytovku s 12 nájomnými bytmi
Obec Hubice dostala z Ministerstva dopravy a výstavby SR dotáciu na zaobstaranie nájomných bytov vo výške 225 820 eur, a tak mohla naplniť svoj zámer odkúpenia už postavenej bytovky od súkromného staviteľa.
viac
21.08.2020
ZMOS adresoval principiálne pripomienky k zmenám v bytovej legislatíve
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania adresovalo rezortu dopravy konkrétne pripomienky, ktoré sledujú zlepšenie podpory výstavby nájomných bytov aj sociálnych zariadení.
viac
14.01.2021
MsZ schválilo kúpu internátu SOŠ, mesto v ňom chce nájomné byty
Poslanci Kremnice na minulotýždňovom mimoriadnom mestskom zastupiteľstve (MsZ) schválili odkúpenie internátu strednej odbornej školy (SOŠ) pre žiakov so sluchovým postihnutím vo vlastníctve štátu.
viac
23.07.2022
Dotácie na obstaranie nájomného bytu sa zvýšia
Ministerstvo dopravy a výstavby SR reaguje na rastúce ceny stavebných prác a materiálov zvýšením obstarávacích nákladov na obstaranie nájomných bytov. Cieľom je zabezpečiť výstavbu nových nájomných bytov a pokračovať v rozbehnutých projektoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %