Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
09.10.2024 04:10

V košických lesoch pribudnú dve protipožiarne vodné nádrže


Ilustračná snímka: TASR


V Čermeľskej doline a na hornom toku Kamenného potoka košických lesov pribudnú dve malé protipožiarne vodné nádrže. S ich budovaním sa začne tento týždeň. Informujú o tom Mestské lesy Košice na sociálnej sieti.


"Nádrže s dreveno-kamennými prehrádzkami sú navrhnuté v košickom lesoparku, na území s vysokým rizikom požiaru a budú v prvom rade slúžiť na zachytávanie - akumuláciu vody na účely zabezpečenia protipožiarnej ochrany lesov," uvádzajú s tým, že prispejú tiež k protipovodňovej ochrane priľahlého územia aj k zvýšeniu biodiverzity.         

Výstavba má byť hotová do piatich mesiacov. Realizovaná bude v rámci projektov z Programu rozvoja vidieka SR 2014 - 2022. Výška nenávratného finančného príspevku je v prípade požiarnej nádrže Kamenný potok na akumuláciu vody s kapacitou 230 kubických metrov (m3) vo výške viac ako 130.000 eur a v prípade nádrže v Čermeli s kapacitou 250 m3 ide o sumu zhruba 68.000 eur.         

Staveniská budú v teréne vyznačené informačnými tabuľami, respektíve signalizačnými páskami. Pri výstavbe sa predpokladá zvýšený pohyb techniky a zabezpečujúceho personálu. Mestské lesy preto verejnosť žiadajú o zvýšenú opatrnosť pri aktivitách v lese a na priľahlých cyklotrasách a na dodržiavanie výstražných značení a pokynov zodpovedných osôb.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2020
Mesto pokračuje v boji proti šíreniu siníc v jazere
Mesto Košice aj tento rok pokračuje v odstraňovaní nežiaducich siníc z vôd košického Jazera v mestskej časti (MČ) Nad jazerom.
viac
08.01.2021
NKÚ upozornil na nedostatočnú vnútornú kontrolu i pretrvávajúcu byrokraciu
Princíp jeden krát a dosť pri komunikácii občana so štátnymi či verejnými inštitúciami stále nefunguje a odstraňovanie byrokratických prekážok s využívaním informačných systémov je nedostatočné.
viac
06.04.2021
Obnova vodnej nádrže Ružiná pokračuje
Rekonštrukcia vodnej nádrže Ružiná v Lučeneckom okrese pokračuje, v súčasnosti sú práce nastavené tak, aby mohli na stavenisko privážať mechanizmy.
viac
19.03.2024
Mestské lesy obnovili náučný chodník v lokalite Alpinka
Košické mestské lesy v uplynulých dňoch dokončili práce na obnove náučného chodníka Zvedavých myšiek v lokalite Alpinka. Informujú o tom na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %