Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
18.03.2023 03:25

V Karlovej Vsi začala pomáhať sociálna výdajňa


Ilustračná snímka


V doteraz málo využívaných priestoroch pri Rodinnom centre Klbko v Karlovej Vsi začala fungovať sociálna výdajňa. Informuje o tom samospráva.


Obyvateľom mestskej časti, ktorí sa ocitli v núdzi, pomáha dvakrát do týždňa preklenúť ťažké životné obdobie. "Môže ísť o rodinu alebo jednočlennú domácnosť, alebo rodinu samoživiteľa s deťmi. Výdajňa môže pomôcť aj ľuďom s ťažkým zdravotným znevýhodnením," vysvetlila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Na tých, ktorí sa dostali do zložitej životnej situácie a sú oprávnenými adresátmi novej služby, apelovala, aby sa registrovali na sociálnom oddelení karloveského úradu.         

Ako ďalej priblížil vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník, klienti sociálnej výdajne postupne dostanú karty a na ne počet bodov podľa ich životnej situácie. "Tieto body budú môcť použiť na odobratie rôznych tovarov. Výdajňa ponúka čerstvé pekárenské výrobky, ovocie a zeleninu, mliečne výrobky, ale aj strukoviny, cestoviny či drogériu," informoval.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2019
Spustenie električiek v Karlovej Vsi blokuje spor o vstup na pozemky
Kedy začnú premávať električky po zmodernizovanej časti Karlovesko-dúbravskej radiály v Bratislave, je nateraz otázne. Dôvodom je spor o vstup na pozemky pod elektrickou stanicou – meniarňou Dolné Krčace v Dúbravke.
viac
20.10.2020
Od pondelka obnovia premávku električiek do Karlovej Vsi a Dúbravky
Do Karlovej Vsi a Dúbravky budú od pondelka 26. októbra opäť premávať električky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje ich premávku v úseku Chatam Sófer – Pri kríži.
viac
05.02.2021
Mobilné odberové miesto (MOM) na Poliklinike v Karlovej Vsi dnes končí
Ministerstvo zdravotníctva nevyhovelo ponuke v pokračovaní súčasnej zmluvy na MOM s Poliklinikou Karlova Ves. Objednaní pacienti budú preplánovaní na iné odberové miesta.
viac
25.06.2021
V Karlovej Vsi sa obnoví známa bikrosová dráha
Pamätáte si časy, keď bikrosová dráha v Karlovej Vsi pri Iuvente slúžila cyklistom? Cyklistom z Kaktus BIKE Bicykle Bratislava spomínať nestačí. Obnova bikrosovej dráhy sa vďaka ich iniciatíve a podpore ďalších inštitúcií môže začať už čoskoro!
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %