Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.03.2023 03:25

V Karlovej Vsi začala pomáhať sociálna výdajňa


Ilustračná snímka


V doteraz málo využívaných priestoroch pri Rodinnom centre Klbko v Karlovej Vsi začala fungovať sociálna výdajňa. Informuje o tom samospráva.


Obyvateľom mestskej časti, ktorí sa ocitli v núdzi, pomáha dvakrát do týždňa preklenúť ťažké životné obdobie. "Môže ísť o rodinu alebo jednočlennú domácnosť, alebo rodinu samoživiteľa s deťmi. Výdajňa môže pomôcť aj ľuďom s ťažkým zdravotným znevýhodnením," vysvetlila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Na tých, ktorí sa dostali do zložitej životnej situácie a sú oprávnenými adresátmi novej služby, apelovala, aby sa registrovali na sociálnom oddelení karloveského úradu.         

Ako ďalej priblížil vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník, klienti sociálnej výdajne postupne dostanú karty a na ne počet bodov podľa ich životnej situácie. "Tieto body budú môcť použiť na odobratie rôznych tovarov. Výdajňa ponúka čerstvé pekárenské výrobky, ovocie a zeleninu, mliečne výrobky, ale aj strukoviny, cestoviny či drogériu," informoval.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2019
V Karlovej Vsi menia od septembra poplatky v škôlkach a školách
V Karlovej Vsi sa od septembra budú zvyšovať príspevky za dieťa v materskej škole či školskom klube detí. Poplatky sa zmenia aj v stravovaní, s uplatnením štátnej dotácie na obedy by však mali rodičia detí na základných školách i v poslednom ročníku škôlky zaplatiť od septembra menej ako doteraz.
viac
13.11.2020
V Karlovej Vsi vznikne multifunkčný park aj dažďová záhrada
V bratislavskej Karlovej Vsi na Karloveskej ulici pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále vznikne multifunkčný park na šport i oddych.
viac
23.07.2021
V septembri bude v Karlovej Vsi nové hokejbalové ihrisko
Realizácia nového hokejbalového ihriska v areáli Základnej školy A. Dubčeka na bratislavských Dlhých dieloch sa začne v najbližších dňoch.
viac
22.10.2021
Obyvatelia Karlovej Vsi budú mať k dispozícii participatívny rozpočet
Obyvatelia mestskej časti môžu navrhnúť, aké zlepšenia verejného priestoru sa majú zrealizovať zo sumy, ktorá bude súčasťou budúcoročného rozpočtu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %