Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.04.2019 08:50

V Holíči odštartuje turistická sezóna oficiálne 1. mája


Hrad Holíč. Ilustračná snímka (ON)


Turisticko – informačné centrum (TIC) Holíč pre návštevníkov mesta pripravilo pre turistickú sezónu 2019, ktorá sa začína 1. mája, sprevádzanie po všetkých pamiatkach mesta. Informovala o tom pracovníčka TIC Holíč Veronika Chňupková.


Tak ako každoročne si návštevník môže vybrať z niekoľkých balíkov služieb cestovného ruchu. TIC ponúka sprevádzanie po všetkých pamiatkach mesta. "Najväčší záujem zo strany turistov je o návštevu zámku, preto sme sa rozhodli koncipovať prehliadku viac zameranú na jeho históriu počas vlastnenia panstva Habsburgovcami. V rámci okruhu návštevník podnikne prehliadku hlavnej budovy zámku. Bylinkovú záhradu a výstavu si môže prejsť už individuálne," uviedla Chňupková.       

K letným mesiacom v Holíči patrí aj člnkovanie okolo bastiónovej pevnosti. V mesiacoch jún a september bude člnkovanie možné v sobotu a nedeľu, v mesiacoch júl a august každý deň okrem pondelka. Novou atrakciou je zrevitalizovaná časť Zámockých záhrad v okolí Zámockého rybníka. Na nových mólach je nainštalovaná expozícia o Zámockých záhradách, ich histórii, o pestovaní ovocia a chove rýb.       

"V súvislosti s expozíciou o ruskom poručíkovi Kutuzovovej armády Nikitovi S. Luninovi by sme chceli dať do pozornosti ďalšiu vynovenú národnú kultúrnu pamiatku, ktorá sa nachádza na miestnom cintoríne v Holíči, a to zreštaurovaný pomník Nikitu Sergejeviča Lunina. Je možné si ho pozrieť každý deň," informuje oficiálna stránka mesta Holíč.       

Napriek získaniu dotácie na obnovu Veterného mlyna bude v tejto sezóne mlyn ešte otvorený, počas prázdninových mesiacov júl a august. V priestoroch mlyna bude výstava o histórii tohto objektu. V roku 2019 sa v Holíči uskutoční aj niekoľko kultúrnych podujatí ako Rotenstein, Tereziánske dni, Pivné slávnosti, Noc múzeí, Nightparty, Zámocké rozprávkovo alebo Dni Európskeho kultúrneho dedičstva.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2019
Cyklobusy ŽSK vyrazia na Kysuce a do Turca 1. mája
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) odštartuje 1. mája sezónu cyklobusov, ktoré vyrazia na Kysuce do Bystrickej doliny a do Turca. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.
viac
28.04.2022
Na Šarišskom hrade upália Morenu a privítajú Vesnu
Šarišský hrad sa v nedeľu (1. 5.) prebudí do ranného stredoveku. Návštevníci tam v rámci otvorenia turistickej sezóny môžu na vlastnej koži zažiť stredovekú atmosféru, dobovú zábavu či vítanie jari.
viac
14.05.2022
Turistickú sezónu v Holíči otvorí festival aj večerné prehliadky zámku
V sobotu (14. 5.) slávnostne otvoria v Holíči na zámku turistickú sezónu na Záhorí. Súčasťou otvorenia turistickej sezóny bude aj Noc v múzeu.
viac
13.04.2023
Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria na konci apríla
Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria v posledný aprílový víkend (29. – 30. 4.) počas Thurzových slávností. Oravské múzeum, ktoré hrad spravuje, o tom informuje na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %