Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
16.09.2020 08:20

V hlavnom meste sa začal cyklus podujatí Viac ako sused


Snímka z podujatia.


V Bratislave sa v utorok v rámci Týždňa maďarskej kultúry začína cyklus podujatí Viac ako sused.


Usporiadatelia na popoludňajšom úvodnom podujatí pri brehu Dunaja v Starom Meste zároveň uviedli nový vizuál Maďarského kultúrneho inštitútu.      

„Pandemická situácia, ktorá zasiahla celý svet, nám znemožnila usporiadať veľkolepú sériu programov, ktorá sa v predchádzajúcich rokoch tradične konala v júni. Napriek tomu by sme chceli, aby ani rok 2020 nezostal bez kultúrneho festivalu Viac ako sused. Preto tento rok ponúkame naše kultúrne podujatia v rámci Netradičného týždňa maďarskej kultúry v druhej polovici septembra,” informoval o tom riaditeľ Maďarského kultúrneho inštitútu Pál Venyercsan.      

V pondelok (21. 9.) si bude možné v priestoroch inštitútu na Štefánikovej ulici pozrieť tvorbu umeleckého fotografa Györgya Tótha, laureáta Ceny Rudolfa Balogha, na vernisáži Telo - Priestory. V utorok (22. 9.) sa v Slovenskom národnom múzeu (SNM) – Múzeu kultúry Maďarov na Slovensku začne sympózium v rámci Pamätného roka Sándora Máraia. V stredu (23. 9.) zasa ponúknu napríklad v bratislavskom V-klube jubilejný hudobný klubový večer. Jedným z podujatí bude aj prechádzka hlavným mestom s názvom Posledná korunovácia v Bratislave v nedeľu 27. septembra.      

Organizátormi Týždňa maďarskej kultúry je Veľvyslanectvo Maďarska v Bratislave a Maďarský kultúrny inštitút Bratislava.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2020
Stredovek v Petržalke ukáže dobových šermiarov
Na Stredoveku v Petržalke vás prevedú obdobiami od Veľkej Moravy až po obdobie vlády Karola Róberta.
viac
03.09.2020
V Múzeu kysuckej dediny vám priblížime tradície spojené s Dožinkami
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravuje v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke dňa 6. septembra 2020 podujatie pod názvom Ospievané Beskydy – Dožinky.
viac
11.09.2020
Európsky týždeň mobility odštartujú cykloraňajky
Cykloraňajky na Ulici Antona Bernoláka v Žiline odštartujú v stredu 16. septembra program Európskeho týždňa mobility, ktorý potrvá do utorka 22. septembra 2020. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka je tohtoročnou hlavnou témou čistejšia doprava pre všetkých.
viac
11.09.2020
V Rusovciach sa bude opäť cestovať do čias Rímskej ríše
V bratislavských Rusovciach sa v sobotu (12. 9.) návštevníci opäť vrátia o niekoľko storočí do minulosti. Konať sa tam bude totiž 23. ročník medzinárodného historického podujatia Rímske hry – Limes Day 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %