Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.06.2022 10:35

V Handparku pribudne aktívna rekreačná zóna


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Handlová začalo v Handparku s budovaním aktívnej rekreačnej zóny s komunitným rozmerom. Nákup športového vybavenia, hracích prvkov a prípravné práce hradilo z grantu nadácie a vlastných zdrojov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


"Hlavným zámerom projektu je vytvorenie aktívnej rekreačnej zóny s komunitným rozmerom v Handparku, ktorý má veľký potenciál stať sa centrom oddychu pre obyvateľov a návštevníkov mesta," uviedla Paulínyová.

Samospráva podľa nej získala z dotačnej schémy Nadácie COOP Jednota 6000 eur a z vlastného rozpočtu pridala ďalších približne 6000 eur na čiastočnú obnovu spevnených plôch, prípravné práce na osadenie hracích prvkov a zakúpenie kontajnera, ktorý bude slúžiť na realizáciu malých komunitných aktivít a uloženie materiálu.

Po prieskume trhu mesto tiež zakúpilo športové vybavenie a hracie prvky, ako sú petangové gule, tulivaky, flipcharty, šachové figúrky či stolnotenisové súpravy. V Handparku osadí aj dva betónové stolnotenisové stoly a dve exteriérové šachovnice.

"Spevnené plochy v parku si vyžadujú aj do budúcnosti ešte viaceré úpravy, ktoré bude mesto realizovať postupne. Lokalita postupne opeknieva tiež vďaka záhradníkom mestskej spoločnosti Hater-Handlová. Postupne dochádza k obnove zelene a revitalizácii stromov, mesto tam osadilo aj koše, ktoré odolajú vandalom a vybudovalo malú bežeckú dráhu," dodala Paulínyová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.07.2020
Do Malaciek prišla vládna dotácia na športovú arénu
Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1,5 milióna eur od vlády na jej výstavbu.
viac
06.08.2021
Handlovská samospráva zabezpečí výstavbu jaslí za viac ako 340 000 eur
Samospráva Handlovej zabezpečí výstavbu zariadenia pre deti do troch rokov. Jasle za viac ako 340.000 eur vzniknú v nevyužitých priestoroch v areáli Senior centra, čím mesto prepojí dve generácie.
viac
30.10.2021
Handlová pokračuje v budovaní parkovacích plôch
Mesto Handlová pokračuje v budovaní nových parkovacích plôch. Pribudnú na Prievidzskej a Mostnej ulici. Investíciou sleduje upokojenie dopravy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
31.01.2022
Detva pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na Novosadoch
Mesto Detva pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na Novosadoch. Po obnove sa zóna bude využívať na športové, oddychové a spoločenské aktivity. Uviedol to hovorca Detvy Milan Suja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %