Nedeľa 06.10.2024
Dnes má meniny 
Natália
°C
01.10.2024 08:00

V expozícii v Kammerhofe majú novú aplikáciu Krajina baníkov


Ilustračná snímka: Slovenské banské múzeum Banská Štiavnica


Expozíciu v banskoštiavnickom Kammerhofe môžu návštevníci spoznávať aj prostredníctvom moderných technológií. Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici informovalo, že pre návštevníkov pripravilo novú aplikáciu Krajina baníkov.


Vďaka aplikácii si môžu návštevníci prejsť bohatú históriu baníctva na Slovensku a prostredníctvom tabletov si overiť a doplniť svoje vedomosti o ďalšie informácie. Všetky aktivity a obsah sú dostupné na tabletoch umiestnených v rôznych častiach expozície.         

Aplikáciu múzeum vytvorilo s občianskym združením Iniciatíva za živé mesto a v spolupráci s oddelením digitálnych služieb Slovenskej národnej galérie. Návštevníci sa vďaka nej môžu zabaviť pri rôznych úlohách spojených s témami ťažby zlata a striebra, histórie Kammerhofu, počiatkov baníckeho školstva, cisárskych návštev a podobne.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2019
Rozhľadňa na Sitne má vynovenú expozíciu
Na dvoch poschodiach pozorovateľne, ktorej počiatky siahajú až do 18. storočia, nájdu návštevníci viacero interaktívnych exponátov.
viac
09.12.2023
V Kammerhofe sa začal 18. ročník Štjavnyckého vjanočného jarmoku
Nádvorie banskoštiavnického Kammerhofu ožilo v piatok pravou predvianočnou atmosférou. včera predpoludním sa tam začal 18. ročník Štjavnyckého vjanočného jarmoku, ktorý je známy a vyhľadávaný nielen pre širokú ponuku remeselných výrobkov, ale aj komornú atmosféru.
viac
02.01.2024
V múzeu pripravili pre prázdninujúce deti tvorivé dielne
Pre prázdninujúce deti pripravili v Dielničke banskoštiavnického Kammerhofu tvorivé dielne, počas ktorých spoznajú deti prácu s vlnou či výrobu hračiek. Informovalo o tom Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici.
viac
23.07.2024
V kaplnke v Kammerhofe vystavia časť zachránenej geologickej zbierky
V bývalej jezuitskej Kaplnke sv. Ignáca z Loyoly v banskoštiavnickom Kammerhofe bude začiatkom augusta pre verejnosť otvorený nový výstavný depozitár geologickej a mineralogickej zbierky Slovenského banského múzea (SBM).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %