Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.08.2018 11:45

V centre mesta absolvovalo spanilú jazdu približne 2500 motorkárov


Na Zemplínskej Šírave sa v dňoch 16.-19. augusta 2018 uskutočnil 17. ročník medzinárodného motozrazu Sveta motocyklov. FOTO TASR - Roman Hanc


V centre Michaloviec absolvovalo v piatok podvečer spanilú jazdu približne 2500 motorkárov. Ide o jednu z častí programu viacdňového Medzinárodného motozrazu Sveta motocyklov. Pre TASR to uviedol jeden z organizátorov podujatia Michal Tvrdý.


Hlavný stan majú milovníci dvojkolesových tátošov na Zemplínskej šírave. Motozraz začal už vo štvrtok (16. 8.), kedy sa na nočnej jazde zúčastnilo viac ako 1200 motorkárov. "Máme pripravený bohatý program, ktorý je, myslím si, pre každého zaujímavý. Dá sa to rozdeliť tak, že štvrtok je vyslovene pre motorkárov, ktorí sú zo všetkých kútov Slovenska, ale aj zo zahraničia. Piatok je už aj pre ostatných návštevníkov a sú pripravené koncerty tých najlepších kapiel, ako Polemic, Heľenine oči, Konflikt či Kabát revival. Pomedzi to máme súťaže s dobrými cenami a tombolu o skúter," priblížil Tvrdý.       

Súčasťou piatkového programu bola okrem iného aj preventívna akcia realizovaná v súčinnosti s políciou či záchrannými zložkami. Pripravené boli tiež piate oficiálne majstrovstvá v hode mobilom do diaľky. V sobotu (18.8.) začínajú už o 10.00 h výstavou historických vozidiel. "Ideme do obce Bracovce, kde je dopravné ihrisko a budú tam detičky z okolitých dedín aj danej obce. Budú tam ukážky, skúšky, jazdy zručnosti a pokračujeme koncertmi, súťažami a pod.," spomenul Tvrdý.       

Podujatie sa podľa jeho ďalších slov stalo už kultovým. "Ľudia si ho plánujú tak, aby ho mohli navštíviť, pretože to je na viac dní, kedy to spoja aj s dovolenkou a cestujú a postupne sa tie partie a známi stretávajú v rôznych mestách a nakoniec skončia na Šírave," priblížil. Oceňuje, že sa môžu prezentovať aj iným spôsobom. "Ukazujeme inú tvár," spomenul v tejto súvislosti napr. možnosť darovania krvi. "Týchto darcov pribúda, čo je potešujúce a dostávajú za to pamätný symbolický odznak, ktorý má pre nich obrovskú cenu," poznamenal.      

 "Zatiaľ sa nám na motozraze darí a hlavné je to, že máme dobré počasie a všetko prebieha bezpečne bez nejakých nehôd, konfliktov a veríme, že takto to pôjde až do samého záveru," povedal Tvrdý s tým, že všetkých zaregistrovaných účastníkov celého podujatia je v tomto roku približne 12.500.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.07.2018
Tisíce motorkárov opäť na Zemplínskej šírave
V druhej polovici augusta, v čase vrcholiacich letných prázdnin a dovolenkovej sezóny, majú svoj veľký sviatok aj motorkári. Na Zemplínskej šírave sa koná už 17. ročník Motozrazu Sveta motocyklov.
viac
09.08.2019
Kyvadlová doprava na medzinárodný Motozraz
Zemplínska Šírava bude od 15. do 18. augusta hostiť už 18. ročník medzinárodného Motozrazu. Návštevníci sa naň môžu dostať z Michaloviec pohodlne kyvadlovou dopravou autobusmi ARRIVA, a to za polovičné ceny.
viac
16.08.2019
Na motozraze budú spanilá jazda, adrenalínové šou i hod mobilom
Zemplínska Šírava sa od štvrtka na tri dni stala centrom diania 18. ročníka Medzinárodného motozrazu Sveta motocyklov. Prvú spoločnú jazdu absolvovali motocyklisti už vo štvrtok večer, ich cieľom boli Michalovce.
viac
18.06.2021
Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu
Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %