Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
11.09.2024 01:15

V Bratislave predstavia projekty, ktoré inovatívne riešia sociálne problémy


Snímka zdroj: www.inofest.sk


Festivalu sociálnych inovácií - Caritas Europa Innovation Festival sa tento týždeň stretnú v Bratislave, aby predstavili inovatívne projekty zamerané na riešenie sociálnych problémov. Podujatie organizuje Slovenská katolícka charita (SKCH) spolu s Caritas Europa.


Jeho účastníci budú zdieľať skúsenosti, diskutovať o svojich projektoch a spoločne hľadať nové riešenia pre sociálne výzvy súčasnosti. TASR o tom informoval PR manažér SKCH Ladislav Bariak.        

Inovácie nie sú len o technológiách. Sú o ľuďoch, o našej schopnosti prinášať nové riešenia pre staré problémy a tým meniť svet k lepšiemu. Festival sociálnych inovácií je miestom, kde sa rodí budúcnosť," uviedol generálny sekretár SKCH Miroslav Dzurech. Účasť na podujatí v Bratislave potvrdilo osem z desiatich ocenených projektov.         

Medzi projektmi je napríklad maďarský, ktorý od roku 2019 pomáha ukončiť cyklus chudoby v 300 rómskych komunitách. Z Portugalska predstavia projekt, ktorý rieši problém izolácie seniorov. Rumunská charita predstaví inovatívne riešenia na posilnenie postavenia detí z ohrozených skupín pri ich bezpečnom pohybe v online svete. Z oblasti udržateľnosti sa predstaví nemecký projekt, ktorý pomáha ľuďom v núdzi zbieraním a darovaním nepotrebného oblečenia.         

Priestor dostanú aj tematicky podobné iniciatívy zo Slovenska ako projekt EMOGYM, zameraný na rozvoj emocionálnej inteligencie a psychickej odolnosti mladých ľudí, Platforma potravinovej pomoci Slovenska, ktorá bojuje proti plytvaniu potravinami a zároveň pomáha ľuďom v núdzi s menším ekologickým dopadom a Nábytková banka, ktorá dáva druhý život starému nábytku a pomáha rodinám v ťažkej situácii.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2019
Hlavné mesto poskytne na programy pre bezdomovcov 150-tis. eur
Hlavné mesto vyhlasuje výzvu na podporu inovatívnych integračných projektov neverejných subjektov pracujúcich s ľuďmi bez domova. Informuje o tom bratislavský magistrát na svojom webe.
viac
22.08.2020
Petržalka vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok
Bratislavská Petržalka spúšťa od pondelka (24. 8.) verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín.
viac
25.03.2021
Bratislava rozdelí vyše 220 000 eur medzi neziskovky na sociálne projekty
Mesto Bratislava rozdelí vyše 220 000 eur medzi neziskové organizácie na prevenciu bezpečnosti v ohrozených lokalitách a znižovanie rizík v oblasti drog, na prácu a pomoc s deťmi, mladými ľuďmi a rodinami v ohrození i na medzigeneračnú solidaritu a zlepšenie kvality života seniorov.
viac
14.06.2021
Slovensko-ukrajinský workshop predstavil inovatívne riešenia našich miest a obcí
Podpore slovensko-ukrajinskej spolupráce na úrovni miest a obcí bol venovaný online workshop (10. 6. 2021), ktorý realizovalo Združenie miest a obcí v spolupráci s jedným z projektových partnerov - Združením ukrajinských miest (AUC).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %