Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
05.09.2023 10:00

V areáli ZŠ má vzniknúť Rozprávkový zelený raj


OcÚ Bánov


V areáli Základnej školy (ZŠ) s materskou školou v Bánove v Novozámockom okrese má vyrásť Rozprávkový zelený raj. Tvoriť ho budú nové ovocné stromy, ktoré budú žiakom slúžiť na vzdelávanie i ako zdroj zdravého ovocia.


Projekt počíta s presunom existujúcej ekologickej učebne, ktorá bude tvoriť jeden celok s plánovanou oázou ovocných stromov. "Zámerom realizácie je výsadba týchto stromov v krásnom, ale málo využitom školskom areáli. Cieľom obce je v súčinnosti so školou vytvorenie rozprávkového zeleného raja pre budúce generácie," uvádza sa v projekte, ktorý nadácia Ekopolis podporila v rámci programu Sadíme budúcnosť sumou 2700 eur.         

Vysadené ovocné stromy budú podľa autorov zámeru slúžiť na vzdelávanie počas hodín biológie či prírodovedy, ale i mimo nich. "Zároveň bude ovocie slúžiť aj ako jeden zo zdrojov zdravej výživy. Do projektu bude zapojená široká verejnosť, ktorá obsiahne všetky vekové kategórie. Obec je pripravená mnohé aktivity zabezpečiť svojpomocne a dobrovoľne, pretože Rozprávkový zelený raj v školskom areáli bude slúžiť všetkým," doplnili autori projektu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
03.11.2017
Zvolen chce stavať na školských ihriskách atletické dráhy
Mesto Zvolen chce v priebehu niekoľkých rokov postaviť pri svojich základných školách nové bežecké dráhy či dokonca celé atletické areály. Zámer schválili na poslednom rokovaní zastupiteľstva mestskí poslanci.
viac
19.06.2020
Vladičský raj ponúka do 100 kilometrov turistických trás
Prihraničná obec Vladiča v Stropkovskom okrese, ktorá vznikla zlúčením piatich obcí Malá a Veľká Driečna, Nižná a Vyšná Vladiča a Suchá sa vďaka okolitej prírode a pokojnému prostrediu teší stále väčšiemu záujmu turistov.
viac
25.03.2024
Mesto zmodernizovalo multifunkčné ihrisko v areáli ZŠ s MŠ Jozefa Murgaša
Mesto Šaľa ukončilo obnovu multifunkčného ihriska v areáli Základnej školy s materskou školou (ZŠ s MŠ) Jozefa Murgaša. Do jeho modernizácie samospráva investovala 155.000 eur, informovala hovorkyňa mesta Erika Kollerová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %