Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
27.11.2023 01:05

Mesto Topoľčany revitalizovalo areál bývalej ZŠ Gagarinova


Ilustračná snímka, zdroj: Regióny.zoznam.sk - Zoznam


Mesto Topoľčany ukončilo revitalizáciu areálu bývalej Základnej školy (ZŠ) Gagarinova. Ako uviedla radnica, na mieste schátranej betónovej plochy boli vybudované vodozádržné zariadenia a vysadená zeleň.


V objekte v súčasnosti sídli viacero školských zariadení. "Ich študenti, pedagógovia, ale aj obyvatelia okolitých domov mohli sledovať premenu dvoch zanedbaných miest na zelené a funkčné priestory. Dvor na severovýchodnej strane školy sa zmenil na minipark s možnosťou oddychu, posedenia, školských a mimoškolských aktivít. Vysadil sa tu trávnik kombinovaný so stromami, vybudovaná je aj exteriérová školská trieda," pripomenul mestský úrad.         

Átrium v školskej budove sa vďaka projektu zmenilo na malú zelenú zónu. "Je to miesto predstavení a tvorivých dielní, ako stvorené pre študentov umeleckých, ale aj pedagogických odborov," skonštatoval magistrát. Súčasťou revitalizácie bola aj náhrada nepriepustných vonkajších povrchov za priepustnú dlažbu a mlat. Vysadila sa tam tiež zeleň, ktorú doplnila drobná architektúra. "Obnovenie prirodzeného vsakovania zrážkovej vody do pôdy prispeje k doplneniu zásob podzemnej vody a zároveň podporí zníženie teploty okolitého vzduchu jej postupným výparom do vegetácie," doplnila radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.10.2018
Na prvom ročníku Brannej olympiády sa zúčastnili stovky školákov
Žiaci zo štyroch základných škôl i predškoláci sa v piatok zúčastnili na prvom ročníku Brannej olympiády, ktorú na Základnej škole (ZŠ) Tribečská zorganizovala topoľčianska radnica v spolupráci s 1. mechanizovanou brigádou Topoľčany. Súčasťou podujatia boli súťaže i ukážky bojovej techniky.
viac
09.07.2020
Pri archeologickom výskume hradu našli aj ľudské pozostatky
Ľudské pozostatky sa podarilo nájsť archeológom na Fiľakovskom hrade v okrese Lučenec v rámci nedávneho archeologického výskumu, ktorý bol súčasťou prác počas aktuálnej revitalizácie hradného areálu a jeho podhradia. Informovala o tom riaditeľka Hradného múzea Fiľakovo Viktória Tittonová.
viac
18.03.2022
V Kučišdorfskej doline plánujú revitalizovať rekreačný areál
Pôvodný pioniersky tábor Tesla v Kučišdorfskej doline pri Pezinku by mali revitalizovať. Zrekonštruovaný a obmenený areál má naďalej slúžiť pre možnosti skupinovej rekreácie.
viac
28.06.2022
Mesto zrekonštruovalo areál bývalej vojenskej nemocnice
Mesto Prešov kompletne zrevitalizovalo okolie bývalej vojenskej nemocnice na Raymanovej ulici. Pribudli nové parkovacie plochy, prístupové komunikácie, chodníky a verejné osvetlenie. Zrealizovali sa aj sadové úpravy. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %