Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.07.2016 11:10

Už túto nedeľu sa otvorí Dunajská promenáda


Pohľad na zrekonštruovanú promenádu. Snímka zdroj: (pittel.sk).


V nedeľu 3. júla sa oficiálne otvorí Dunajská promenáda, ktorá prešla mnohými revitalizačnými zmenami, a ktorej súčasťou budú v budúcnosti aj planetárium a mediatéka.


Otvorenie doplní zaujímavý program, ktorý si pripravilo občianske združenie Slovenské planetáriá v spolupráci so Slovenskou organizáciou pre vesmírne aktivity. Bratislavčania tak opäť získajú obľúbený priestor pri Dunaji, kde sa budú môcť prechádzať a tráviť voľné chvíle.

„Do tejto cennej časti sa po rokoch opäť vracia život a Dunajská promenáda poskytne Bratislavčanom nové možnosti na trávenie voľného času. Priestor prešiel zmenami – vymenili sme asfalt, ošetrila sa zeleň, opravili balkóny, zrekonštruoval sa Matušíkov múrik a promenáda bola doplnená aj o nový mobiliár - lavičky, smetné koše, detské preliezky,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Oficiálne otvorenie sa bude konať túto nedeľu (3. júla 2016) o 11. hod. na Dunajskej promenáde. V rámci pripraveného programu budú k dispozícii tri vesmírne ďalekohľady s filtrom na pozorovanie Slnka a deti si budú môcť vypúšťať vodné rakety či zapojiť sa do súťaže v kreslení kozmických obrázkov. Vystavený bude aj model prvej unikátnej slovenskej družice Cubesat. Okrem denného pozorovania Slnka so slnečnými škvrnami budú môcť záujemcovia večer po zotmení (cca o 21. hod.) pozorovať aj tri planéty: nápadne červený Mars a jeho polárne čiapočky, jasný Jupiter s červenou škvrnou a jeho mesiace, rovnako ako aj Saturn s prstencami. Podmienkou je, samozrejme, bezoblačná obloha. O "vesmírny" program sa postará občianske združenie Slovenské planetáriá v spolupráci so Slovenskou organizáciou pre vesmírne aktivity (SOSA).

Práce na revitalizácii Dunajskej promenády sa začali začiatkom marca 2016, po tom, ako mesto na základe dohody zaviazalo investora do 7 mesiacov opraviť existujúcu promenádu v dĺžke od River Park I po Most Lafranconi a do 3 rokov vybudovať novú promenádu v tomto území, ktorej súčasťou budú aj planetárium a mediatéka.

 

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2017
Bratislava si dnes uctí obete Dunaja
Hlavné mesto si dnes pietnou spomienkou pripomenie tých, ktorí sa stali obeťami rieky Dunaj. Pietna spomienka sa uskutoční na nábreží Dunaja pri obchodnom centre Eurovea o 18. hodine.
viac
22.12.2017
V Lamači otvorili zrekonštruovanú hornú časť námestia
V bratislavskom Lamači vo štvrtok (21. 12.) pre verejnosť oficiálne sprístupnili zrekonštruovanú hornú časť Malokarpatského námestia.
viac
21.07.2020
Dolné Zelenice po 30 rokoch znovu otvárajú kultúrny dom
Po 30 rokoch vrátili v obci Dolné Zelenice pri Hlohovci pôvodnú náplň miestnemu kultúrnemu domu. Ako uviedla starostka Dagmar Jakubcová, na rekonštrukciu použili 248 000 eur z grantu ministerstva životného prostredia a 110 000 eur pridala samospráva.
viac
06.05.2021
Najväčšie športovisko v Novom Meste čaká kompletná rekonštrukcia
Športovisko na Pionierskej ulici, najväčší športový areál v bratislavskom Novom Meste, čaká kompletná rekonštrukcia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %