Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
12.07.2024 11:12

Úvodné rokovanie s organizáciami zodpovednosti výrobcov


Snímka z rokovania


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik rokoval so zástupcami jednotlivých organizácií zodpovednosti výrobcov pre vyhradené prúdy odpadov z obalov a odpadov z neobalových výrobkov.


Na základe dnešného stretnutia so zástupcami  organizácií zodpovednosti výrobcov (OZV)  pre odpady z obalov a odpadov z neobalových výrobkov, ktoré financujú triedený zber v mestách a obciach sa dospelo k spoločným záverom, že do budúcnosti sa zintenzívni vzájomná komunikácia pri nastavovaní opatrení, ktoré budú viesť k stabilizácii systému rozšírenej zodpovednosti výrobcov.

Zástupcovia OZV deklarovali, že aktuálne majú všetky samosprávy priradeného svojho partnera na financovanie triedeného zberu a všetky OZV si plnia svoje zákonné povinnosti.   

„ZMOS nemá záujem na obmedzovaní počtu OZV,  pokiaľ bude systém rozšírenej zodpovednosti fungovať a bude plnohodnotne financovaný. Skôr je tu záujem na vylepšení existujúceho systému rozšírenej zodpovednosti výrobcov pre odpad z obalov a odpad z neobalových výrobkov, čo sa môže dosiahnuť iba spoločným dialógom zainteresovaných subjektov a  pod podmienkou plnenia si všetkých zákonných  povinností či už výrobcov, OZV alebo zberových spoločností," povedal predseda ZMOS Jozef Božik.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2020
Podľa predsedu ZMOS B. Trégera majú politické strany záujem o spoluprácu
Združenie miest a obcí Slovenska rokovalo s politickými stranami kandidujúcimi vo voľbách. Riešili sa predovšetkým témy, ako sú ekonomika, regióny, reforma verejnej správy, nájomné bývanie, odpadové hospodárstvo a odpady, sociálne služby a terénna sociálna práca, pozemkové úpravy či školstvo.
viac
18.03.2020
Rokovanie zastupiteľstiev v aktuálnom období
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s organizovaním rokovaní obecných a mestských zastupiteľstiev v tomto období dáva do pozornosti nasledovné.
viac
11.04.2020
B. Tréger: Regionálne školstvo potrebuje rýchle zmeny a pomoc
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger požiadal ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky o urýchlené rokovanie. Navrhovanými témami sú financie a zmeny viacerých školských zákonov.
viac
09.09.2020
Hľadajú sa partnerské organizácie a samosprávy pre EDUpointy
Nadácia Pontis hľadá externých spolupracovníkov – mimovládne neziskové organizácie, šikovných a tvorivých ľudí, zriaďovateľov škôl - na organizáciu EDUpointu z Trnavského, Košického, Trenčianskeho a Prešovského kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %