Utorok 02.07.2024
Dnes má meniny 
Berta
°C
04.06.2024 05:10

Úsek cesty Plavecký Mikuláš a hranica kraja je už zrekonštruovaný


Ilustračná snímka: BSK


Od začiatku apríla sa realizovali revitalizačné práce na ceste II/501 Plavecký Mikuláš – hranica Bratislavského a Trnavského samosprávneho kraja. Po dvoch mesiacoch je rekonštrukcia ukončená a vodiči môžu týmto úsek prechádzať bez obmedzení.


Práce realizoval správca župných komunikácií Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v spolupráci so spoločnosťou Eurovia SK, a. s.

„Cieľom revitalizácie úseku bolo zlepšenie jeho stavebno-technického stavu.Cesta má aktuálne vylepšené parametre. Zvýšili sme únosnosť podložia na vnútorných oblúkoch a vymenili sme asfaltové vrstvy vozovky. Celkové náklady dosiahli takmer 500 000 eur. Za celý čas, čo sme rozbehli komplexné rekonštrukcie v každom okrese kraja vo vlastnej réžii, a to od roku 2021, sme už opravili viac ako štvrtinu všetkých našich župných ciest. Naším cieľom je opraviť všetky komunikácie II. a III. triedy,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Revitalizácia krytu vozovky prebiehala odfrézovaním nevyhovujúcich asfaltobetónových vrstiev vozovky, lokálnym spevnením krajníc v dvoch vrstvách a uzavretím vrchného matraca cementom stmelenou vrstvou v hrúbke 100 mm. Ďalej nasledovalo prekrytie pozdĺžneho styku pôvodnej konštrukcie vozovky a zrealizovaného spevnenia vnútorných oblúkov geomrežou s presahom minimálne 500 mm na každú stranu a pokládkou nových asfaltových vrstiev v celkovej hrúbke 160 mm

Súčasťou prác na opravenom úseku cestnej komunikácie bola aj obnova vodorovného dopravného značenia dvojzložkovým studeným plastom s balotinou.

„Napriek nepriaznivému daždivému počasiu prebehli práce na revitalizácii cesty medzi Plaveckým Mikulášom a Plaveckým Petrom bez zdržaní a dielo sme odovzdali včas. Úsek tejto cesty bol z hľadiska bezpečnosti v kritickom stave. Prepadnuté krajnice a zdeformovaný okraj vozovky komplikoval vodičom plynulý priebeh jazdy. Pri spevnení nevhodného podložia vozovky sme v niektorých úsekoch využili na zvýšenie únosnosti tzv. drôtokamenné matrace a následne sme položili na celý úsek nový asfaltový povrch. Sme radi, že vďaka rekonštrukcii sa na tomto úseku výrazne zvýši bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a cesta bude na dlhé roky slúžiť jej užívateľom,” povedal stavbyvedúci Stanislav Turlík zo závodu Bratislava EUROVIA SK, ktorý dielo realizoval.

 

 

Autor: (ts-BSK, Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2017
Do spoločných projektov investovali Trenčiansky a Zlínsky kraj milióny eur
Regionálny rozvoj, cezhraničná spolupráca, spoločné cestné prepojenie, kultúra a cestovný ruch sú hlavnými oblasťami spolupráce medzi Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a Zlínskym krajom v Českej republike.
viac
09.02.2019
V ankete o Naj obec na Záhorí opäť triumfoval Plavecký Mikuláš
Titul Naj obec na Záhorí opäť obhájil Plavecký Mikuláš. O opätovnom víťazstve obce na hraniciach Bratislavského a Trnavského kraja rozhodli hlasujúci v 7. ročníku internetovej ankety o meste a obci, ktoré sú naj na Záhorí. Informuje o tom web zahori.sk, ktoré je vyhlasovateľom ankety.
viac
15.06.2021
Žilinský kraj nesúhlasí s navrhovaným reformným plánom nemocníc
Minulý týždeň na verejnosť prenikli správy o pripravovanej reforme nemocníc z dielne Ministerstva zdravotníctva SR. Jej výsledkom by malo byť aj preradenie župných nemocníc v Dolnom Kubíne a Liptovskom Mikuláši na komunitnú úroveň, čo by v praxi prinieslo zatvorenie viacerých oddelení.
viac
03.04.2024
BSK: Revitalizáciou prejde úsek cesty v Plaveckom Mikuláši
Od stredy 3. apríla 2024 bude správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom kraji realizovať rekonštrukčné práce na ceste II/501 v úseku Plavecký Mikuláš – hranica krajov BSK a TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.19 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %