Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
13.04.2021 11:30

Úradníci sa učia, ako lepšie komunikovať s občanmi


Na snímke účastníci vzdelávacieho projektu v priestoroch Mestského úradu vo Veľkom Šariši. Snímka zdroj: (tasr).


Zamestnanci Mestského úradu vo Veľkom Šariši, v Sabinove a v Lipanoch sa učia, ako zlepšiť komunikáciu s klientmi a ako zvládať náročné situácie v práci.


Venujú sa im vysokoškolskí pedagógovia, koučovia či psychológovia. Projekt pripravilo mesto Veľký Šariš v spolupráci s Fakultou manažmentu Prešovskej univerzity (PU) v Prešove a spomenutými mestami.

„Chceli sme pracovať s vnútorným nastavením zamestnanca vo verejnej správe, aby lepšie zvládal situácie, ktoré môžu byť na jeho pracovisku bežné. Mnoho ráz príde klient, ktorý má v sebe emócie, že mu niečo nevychádza a nemá odpoveď. Naši zamestnanci neboli doposiaľ vzdelávaní alebo koučovaní k tomu, ako zvládnuť takého klienta a spracovať situáciu. Rovnako im odborníci radia, ako po rokoch nevyhorieť,” uviedol primátor Veľkého Šariša Viliam Kall.

Projekt začal v minulom roku, ale pre pandémiu ho museli prerušiť, keďže pôvodne mal byť realizovaný s osobným stykom. „To znamená, že to mali byť modelové situácie na pracoviskách a podobne. Museli sme prejsť do online priestoru. Vzdelávanie začalo v marci a je tri dni v týždni po šesť hodín. Celkovo je z troch miest zapojených do projektu približne 40 zamestnancov,” doplnil Kall s tým, že vzdelávanie potrvá do konca mája.

„Školenie mi dalo veľmi veľa, pretože pomáha v tom, ako zvládať stresové situácie, v ktorých som vlastne denno-denne, pretože pracujem na sociálnom oddelení. Určite to využijem v praxi,” povedala vedúca sociálneho oddelenia Mestského úradu vo Veľkom Šariši Janka Scepániková.

Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Poľsko - Slovensko 2014 - 2020 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Hodnota projektu je viac ako 41 000 eur, z toho je príspevok mesta Veľký Šariš vo výške približne 2000 eur. Jeho výsledkom bude i publikácia, ktorá má slúžiť ako návod ostatným samosprávam.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2020
Úradníci sa budú učiť, ako lepšie zvládať komunikáciu s občanom
Zlepšenie komunikácie s klientmi, zvládanie náročných situácií či motivácie a ich vplyv na prácu zamestnancov samosprávy je cieľom vzdelávacieho projektu, ktorý spúšťa Mestský úrad vo Veľkom Šariši. Výsledkom bude i publikácia, ktorá bude slúžiť ako návod ostatným samosprávam.
viac
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
19.05.2021
Pozvánka na konferenciu PARTICIPÁCIA, MOJA LÁSKA 2021
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti v spolupráci s českou organizáciou Participation Factory si vás dňa 25. mája 2021 dovoľujú pozvať na konferenciu PARTICIPÁCIA, MOJA LÁSKA 2021.
viac
16.06.2021
Športový areál v priestoroch školy mesto kompletne obnoví
Športový areál v priestoroch Základnej školy (ZŠ) vo Veľkom Šariši v sobotu (12. 6.) ručne kosili kosci. Konalo sa tam podujatie Šarišske kosače. Mesto chce areál kompletne obnoviť. Veľký Šariš je aktuálne Európskym mestečkom športu 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %