Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
07.01.2023 12:05

Ulicami Bratislavy prešiel na slávnosť Zjavenia Pána Trojkráľový sprievod


Ilustračná snímka TASR


Počas piatkovej slávnosti Zjavenia Pána sa v Bratislave uskutočnil Trojkráľový sprievod. Ústrednou témou sprievodu bolo putovanie mudrcov za svetlom, ktoré ich vedie k dieťaťu v jasličkách.


Podujatie sa začalo popoludní na nádvorí Bratislavského hradu. Návštevníci podujatia mohli vidieť v uliciach hlavného mesta mudrcov z ďalekých končín na koňoch či ťave. "Sprevádzali ich bubeníci, gajdoši a koledníci. Cestu im ukázali malí hviezdonosci," priblížili organizátori.       

V uličkách a na námestí Starého Mesta sa rozohral príbeh, ktorý sa kedysi odohral v Jeruzaleme a okolí.       

V mnohých hlavných mestách Európy sa na sviatok Troch kráľov usporadúva výpravný sprievod ulicami. V roku 2019 sa uskutočnil prvý Trojkráľový sprievod v Bratislave.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.03.2021
Staré Mesto vyzýva obyvateľov na vytvorenie reťaze spolupatričnosti
Bratislavské Staré Mesto vyzýva obyvateľov na vytvorenie reťaze spolupatričnosti. Vytvorená by mala byť z textilných sŕdc ozdobených rôznymi technikami, zapojiť sa môžu všetky vekové kategórie.
viac
05.05.2021
Medickú záhradu v Starom Meste čaká revitalizácia
Medickú záhradu, národnú kultúrnu pamiatku, v bratislavskom Starom Meste čaká revitalizácia. Mestská časť poukazuje na to, že za posledných 20 rokov sa v tomto mestskom parku vykonali len tzv. kozmetické úpravy. Počas prác bude záhrada naďalej prístupná verejnosti, avšak s miernymi obmedzeniami.
viac
12.10.2022
Staré Mesto pokračuje v obnove Medickej záhrady
Bratislavské Staré Mesto pokračuje v obnove Medickej záhrady, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Od pondelka (10. 10.) začali s výmenou mlatových chodníkov pri Ulici 29. augusta.
viac
08.02.2023
Staré Mesto bude tento rok hospodáriť s viac ako 33 mil. eur
Bratislavské Staré Mesto bude v tomto roku hospodáriť so sumou viac ako 33 miliónov eur. Rozhodli o tom v utorok miestni poslanci, keď schválili rozpočet mestskej časti na rok 2023. Mestská časť týmto krokom zároveň vystupuje z rozpočtového provizória.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %