Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
01.02.2020 11:10

V zariadení opatrovateľskej starostlivosti pre seniorov vykvitnú kvety a stromy


Vizualizácia: Staré Mesto


V centre Zariadenia opatrovateľskej starostlivosti (ZOS) pre seniorov na Dobšinského ulici pribudne park s ovocnými stromami, kvetinovými záhonmi a lavičkami. Súčasťou bude aj komunitná záhradka na pestovanie zeleniny či bezbariérová trasa na prechádzky.


Stavba zariadenia opatrovateľskej služby (ZOS) na Dobšinského ulici určeného pre staromestských seniorov odkázaných na celodennú starostlivosť finišuje pri dodržaní rozpočtu v časom predstihu.

„Za rok sa nám podarilo od nuly vybudovať tri poschodia až po strechu, dokončiť hrubú stavbu, zatepliť ju a verím, že už koncom jari – teda vo výraznom predstihu oproti pôvodnému plánu – ju odovzdáme Staromešťanom do užívania,“ povedala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Zariadenie bude pre seniorov príjemnou – a zaslúženou – oázou pokoja. Prispeje k tomu aj park, umiestnený v srdci ZOS.

„Teraz prinášame prepracovaný návrh záhrady, kde máme v pláne pre klientov vytvoriť park s výsadbou ovocných stromov a kvetín. Súčasťou je aj komunitná záhradka na pestovanie zeleniny, či kvetov,“ dodala starostka.

V parku zariadenia nebude chýbať bezbariérová trasa na prechádzky aj s rehabilitačnými pomôckami, priestor na spoločenské posedenie v podlubí - teda krytý strechou - a voľné sedenie na lavičkách v kvetinových záhonoch.

„Staré Mesto si váži svojich seniorov. S potešením vytvárame kvalitné prostredie pre tých, ktorí sú na pomoc odkázaní,“ uzatvára Z. Aufrichtová.

 

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2021
Medickú záhradu v Starom Meste čaká revitalizácia
Medickú záhradu, národnú kultúrnu pamiatku, v bratislavskom Starom Meste čaká revitalizácia. Mestská časť poukazuje na to, že za posledných 20 rokov sa v tomto mestskom parku vykonali len tzv. kozmetické úpravy. Počas prác bude záhrada naďalej prístupná verejnosti, avšak s miernymi obmedzeniami.
viac
13.05.2021
Staré Mesto začína s revitalizáciou Medickej záhrady
Medická záhrada prejde rozsiahlou revitalizáciou. Obľúbené miesto na trávenie voľného času situované v bratislavskej centrálnej mestskej časti Staré Mesto ostane pre návštevníkov otvorené aj počas prác, pohyb po záhrade však bude mierne obmedzený.
viac
23.12.2022
O stromoch v Starom Meste budú vedieť občania vďaka QR kódom viac
O vybraných stromoch v bratislavskom Starom Meste budú vedieť obyvatelia viac. Umožnia im to nové štítky s QR kódmi, ktoré odborníci v týchto dňoch na niektoré dreviny bezpečne upevňujú.
viac
07.03.2024
Obnovenú Grasalkovičovu záhradu by mali otvoriť v apríli
Obnovená Grasalkovičova (Prezidentská) záhrada v bratislavskom Starom Meste by mala byť pre verejnosť opäť otvorená v prvej polovici apríla. Pre TASR to uviedla hovorkyňa staromestského starostu Veronika Gubková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %