Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
03.04.2023 08:25

Turisti sa so vstupenkou na Trenčiansky hrad bezplatne dostanú do ďalších múzeí


Trenčiansky hrad.


Návštevníci Trenčianskeho hradu môžu počas tohtoročnej letnej sezóny spoznať ďalšie pobočky Trenčianskeho múzea v Trenčíne za zvýhodnených podmienok.


So vstupenkou na Trenčiansky hrad majú vstup zdarma do šiestich pobočiek múzea.

Podľa Kataríny Špačkovej z oddelenia marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea je od 1. apríla v cene vstupenky na malý alebo veľký hradný okruh Trenčianskeho hradu zahrnutá aj návšteva Katovho domu, Kostnice, Župného domu, Podjavorinského múzea v Novom Meste nad Váhom, rodného domu Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka v Uhrovci a kúrie Ambrovec v Beckove.

"Spoločným vstupným sme sa snažili vyjsť v ústrety turistom, ktorí prichádzajú do Trenčína a okrem hradu chcú spoznať aj ďalšie zaujímavé historické miesta. Teraz tak budú môcť urobiť za zvýhodnených podmienok. Zároveň veríme, že táto iniciatíva pomôže pri rozvoji cestovného ruchu v kraji," povedal riaditeľ Trenčianskeho múzea v Trenčíne Peter Martinisko.

Platnosť vstupenky spoločné vstupné - hrad bude sedem kalendárnych dní vrátane dňa jej nákupu. Zvýhodnenú ponuku môžu turisti využívať do 31. októbra 2023, dodala Špačková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2016
Na fiľakovskom hrade si zmerajú sily rytieri
Posledný júnový víkend sa fiľakovský hrad prenesie do dôb dávno minulých.
viac
05.06.2020
MK SR zrušilo bezplatný vstup do múzeí a galérií každú prvú nedeľu v mesiaci
Bezplatný vstup do múzeí a galérií v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva kultúry (MK) SR každú prvú nedeľu v mesiaci sa ruší. Rozhodol o tom rezort v súvislosti s ekonomickým dosahom pandémie nového koronavírusu.
viac
03.08.2023
Na Trenčianskom hrade privítali tento rok stotisíceho návštevníka rekordne skoro
Tohtoročnou stotisícou návštevníčkou Trenčianskeho hradu sa v stredu stala Žilinčanka Jana Praznovská. Na hrad prišla s dcérou Julkou.
viac
28.09.2023
Južné opevnenie Trenčianskeho hradu zveril TSK do správy Trenčianskeho múzea
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zveril do správy krajskej príspevkovej organizácie Trenčianske múzeum v Trenčíne majetok za viac ako dva milióny eur na Trenčianskom hrade. Rozhodli o tom na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %