Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
28.09.2023 07:55

Južné opevnenie Trenčianskeho hradu zveril TSK do správy Trenčianskeho múzea


Snímka: (TASR)


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zveril do správy krajskej príspevkovej organizácie Trenčianske múzeum v Trenčíne majetok za viac ako dva milióny eur na Trenčianskom hrade. Rozhodli o tom na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.


Podľa vedúceho právneho oddelenia Úradu TSK Tomáša Baláža majetok je evidovaný v rámci projektu TreBuChET (Trenčín - Bučovice, Chránime európske tradície), TSK v rámci projektu zrekonštruoval a sprístupnil Južné opevnenie Trenčianskeho hradu. Stavbu po jej protokolárnom prebratí zaradili do majetku kraja.         

Obstarávacia cena majetku Trenčianskeho samosprávneho kraja zvereného do správy Trenčianskeho múzea v Trenčíne je v celkovej výške 2,182 milióna eur. Projekt bol realizovaný v súlade so zmluvou o poskytnutí nenávratného finančného príspevku. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR ako riadiaci orgán programu súhlasí so zverením majetku do správy Trenčianskeho múzea.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.03.2017
Výstavu venovali zosnulému etnografovi Jánovi Podolákovi
Výstavu „Valaská kolonizácia ... samostatne a pritom spoločne“ venovali zosnulému etnografovi Jánovi Podolákovi. Výsledkom projektu „Spoločne bez hraníc“ je aj 24 kusov výstavných bannerov, pojednávajúcich o rozmanitých prejavoch valaskej kolonizácie v pohraničných oblastiach Slovenska a ČR.
viac
15.06.2020
Podzemie Trenčianskeho hradu ovládnu na tri mesiace strašidlá
Podzemie Trenčianskeho hradu ovládnu počas najbližších troch mesiacov strašidlá. Unikátna expozícia strašidiel českého autora Aleša Drašnara má na Slovensku premiéru.
viac
13.08.2020
TSK ukončil práce na rekonštrukcii Južného opevnenia Trenčianskeho hradu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ukončil práce na rekonštrukcii Južného opevnenia Trenčianskeho hradu. Po vydaní kolaudačného rozhodnutia tak TSK verejnosti sprístupní ďalších 7000 štvorcových metrov hradného areálu.
viac
03.08.2023
Na Trenčianskom hrade privítali tento rok stotisíceho návštevníka rekordne skoro
Tohtoročnou stotisícou návštevníčkou Trenčianskeho hradu sa v stredu stala Žilinčanka Jana Praznovská. Na hrad prišla s dcérou Julkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %