Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.06.2020 02:40

Podzemie Trenčianskeho hradu ovládnu na tri mesiace strašidlá


Trenčiansky hrad. Snímka zdroj: (trencinregion.sk).


Podzemie Trenčianskeho hradu ovládnu počas najbližších troch mesiacov strašidlá. Unikátna expozícia strašidiel českého autora Aleša Drašnara má na Slovensku premiéru.


Ako informovala Radovana Keliarová z oddelenia marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea v Trenčíne, výstava je ľahko strašidelná a súčasne zábavná a poučná. Je určená pre rodiny s deťmi, ale aj pre širokú verejnosť, potrvá do 7. septembra.

„Kolekciu magických strašidiel zastupujú figuríny, pričom každá má svoje meno a každá je pre návštevníka niečím atraktívna. Návštevníci budú môcť vidieť prašivca, 'baziliška', 'jezinky' a ďalšie záhadné postavy z minulosti,” priblížila Keliarová s tým, že pre verejnosť je výstava prístupná v priestoroch pod Delovou baštou, kam sa návštevník bežne nedostane.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2020
Múzeum Jána Thaina predstaví výrobu i históriu piva
V Múzeu Jána Thaina v Nových Zámkoch v týchto dňoch sprístupnili expozíciu s názvom Od chmeľu po pivo. Výstava, ktorú vytvorilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch, ukáže návštevníkom novozámockého múzea históriu i proces výroby piva od výberu a pestovania surovín až po finálny produkt.
viac
19.06.2020
Od júla sa opäť otvoria brány Fiľakovského hradu a Mestského vlastivedného múzea
Mimoriadna situácia prvej polovice tohto roka poznačila aj turistický ruch vo Fiľakove. Turistická sezóna na hrade, ktorý je najnavštevovanejšou atrakciou mesta, sa obvykle zahajuje v polovici marca.
viac
29.09.2020
Hrad Beckov navštívilo túto turistickú sezónu približne 63 000 ľudí
Tohtoročnú letnú turistickú sezónu na hrade Beckov taktiež ovplyvnila pandémia nového koronavírusu. Napriek tomu na hradnú zrúcaninu v srdci Považia zavítalo doposiaľ približne 63 000 ľudí.
viac
28.09.2023
Južné opevnenie Trenčianskeho hradu zveril TSK do správy Trenčianskeho múzea
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zveril do správy krajskej príspevkovej organizácie Trenčianske múzeum v Trenčíne majetok za viac ako dva milióny eur na Trenčianskom hrade. Rozhodli o tom na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %