Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.03.2020 08:05

TTSK vyčlení 60 lôžok v zariadeniach sociálnych služieb


Ilustračná snímka: (int.).


Trnavská župa, v prípade núdze, vyčlení časť lôžok v zariadeniach sociálnych služieb, poskytujúcich dennú a týždennú formu služby, pre pacientov Fakultnej nemocnice Trnava. V zariadeniach tohto typu, ktoré má župa v zriaďovateľskej pôsobnosti, je od 16. marca prerušená prevádzka.


Informovali sme generálneho riaditeľa Fakultnej nemocnice v Trnave, že ak to kapacitná situácia bude vyžadovať, župa je schopná dočasne vyčleniť 60 lôžok pre ich pacientov. Týkalo by sa to neinfekčných pacientov, ktorí budú prepustení z nemocnice, ale potrebujú ďalšiu zdravotno-sociálnu starostlivosť. Naše ambulantné zariadenia sociálnych služieb aj s personálom, ktoré sú momentálne uzavreté, vedia byť na tento účel rýchlo adaptované.

Opatrenie by sa prijalo, ak by fakultná nemocnica potrebovala rozšíriť kapacity infekčných lôžok na úkor iných oddelení. Títo pacienti, z neinfekčných oddelení, by následne mohli byť presunutí v rámci doliečenia do župných zariadení sociálnych služieb, ktoré disponujú aj zdravotníckym personálom. Lôžka budú poskytnuté len pacientom, ktorí nebudú javiť znaky akútnej infekcie. 

Autor: (Jozef VISKUPIČ, trnavský župan)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2018
Starosta Anton Emrich vidí možnú spoluprácu so župou pri senioroch
Ústretovejšiu spoluprácu pri zariadeniach pre dôchodcov očakáva starosta obce Moravský Svätý Ján Anton Emrich od nového vedenia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), s ktorým absolvoval prvý kontakt.
viac
30.06.2020
Mimoriadna situácia na Kysuciach
U jednej z pracovníčok Centra sociálnych služieb Horelica v Čadci sa potvrdila nákaza novým koronavírusom. Vzhľadom na rastúci počet ochorení COVID-19 v kysuckom regióne preto župa obnovila prísne bezpečnostné opatrenia.
viac
17.07.2020
Zariadenia sociálnych služieb sa pripravujú na druhú vlnu pandémie
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) a jeho zariadenia sociálnych služieb sa pripravujú na druhú vlnu pandémie ochorenia COVID-19.
viac
26.08.2020
Nemocnica ako prvá na Slovensku prinesie virtuálnu prehliadku pôrodnice
Virtuálnu prehliadku namiesto osobnej návštevy ponúka Fakultná nemocnica (FN) Trnava budúcim mamičkám.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %