Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.06.2022 03:20

TTSK vybuduje v Rohove čistiareň odpadových vôd


Ilustračná snímka: (tasr).


Novú čistiareň odpadových vôd vybuduje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v areáli Centra sociálnych služieb (CSS) v Rohove. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.


Čistiareň bude prepojená na jestvujúcu splaškovú kanalizáciu z hlavnej budovy a z ubytovacích zariadení. Vzhľadom na umiestnenie čistiarne v areáli CSS Rohov a jej údržbu bude nutné vybúrať otvor, kde bude osadená samonosná posuvná brána.

Realizácia projektu čistiarne je plánovaná v hodnote 407 000 eur. "Začíname s výstavbou modernej čistiarne a dobudovaním kanalizácie v Rohove, kde máme 120 klientov. Touto investíciou vyriešime dlhodobý problém, ktorý trápi región a samotnú obec už niekoľko desiatok rokov," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Na čistiareň sa uskutočnila verejná obchodná súťaž. Do súťaže sa zapojili tri spoločnosti a najvýhodnejšiu ponuku podala spoločnosť Palkovič SK z obce Hlboké. Za predmet obstarávania ponúkla celkovú sumu 407 833,38 eura s DPH. Predpokladaná hodnota zákazky bola stanovená vo výške 459 078,30 eura s DPH.

Termín ukončenia čistiarne splaškových odpadových vôd sa predpokladá do siedmich mesiacov od začatia prác. Zhotoviteľ sa zároveň zaväzuje vykonávať skúšobnú prevádzku po dobu šiestich mesiacov od ukončenia stavby, ako aj následný technický dozor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2016
Obec Veľké Ripňany dokončila výstavbu kanalizácie a ČOV
Obci Veľké Ripňany v okrese Topoľčany sa podarilo po siedmich rokoch ukončiť dostavbu kanalizácie a čistiarne odpadových vôd. Projekt bol z veľkej časti financovaný z Programu švajčiarsko­slovenskej spolupráce.
viac
04.05.2021
V obci Nová Dedinka plánujú vybudovať čistiareň odpadových vôd
V Novej Dedinke v Seneckom okrese plánuje obec vybudovať čistiareň odpadových vôd (ČOV). Umiestnená má byť pri regionálnej ceste III/1062, zhruba 200 metrov od najbližšej bytovej zástavby v extraviláne obce.
viac
21.04.2022
Senec dokončuje stavebné práce na čistiarni odpadových vôd
Mesto Senec dokončuje stavebné práce na čistiarni odpadových vôd (ČOV) na Šamorínskej ulici. Samospráva o tom informuje na svojom webe s tým, že sa to týka novej aktivačnej nádrže a dosadzovacích nádrží. Rovnako aj rekonštrukčných prác na existujúcich objektoch.
viac
21.10.2022
V centre sociálnych služieb vybudovali čistiareň odpadových vôd
V areáli Centra sociálnych služieb v Rohove, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), bola vybudovaná nová čistiareň odpadových vôd, ktorá aktuálne funguje v skúšobnej prevádzke. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %