Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
05.05.2023 07:45

TTSK rozširuje ponuku zdravotnej starostlivosti, spúšťa služby mobilného hospicu


Ilustračná snímka.


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal prostredníctvom svojej spoločnosti Zdravá župa poskytovať služby mobilného hospicu. Informoval o tom odbor komunikácie.


Komplexná paliatívna starostlivosť je určená pre pacientov s nevyliečiteľným ochorením a zomierajúcich pacientov v ich domácom prostredí. "Ide o komplexnú paliatívnu starostlivosť o pacientov s nevyliečiteľným ochorením, ako aj zomierajúcich pacientov. Lekár so zdravotnou sestrou navštívi pacienta priamo v jeho domácnosti, kde jeho zdravotný stav stabilizuje. Vnímame, že o službu je dlhodobo veľký záujem, a preto je zámerom vytvoriť sieť mobilných hospicov a pokryť tak celé územie kraja," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Služba je poskytnutá na návrh lekára a záujemcovia sa môžu registrovať prostredníctvom registračného formulára na webovej stránke www.zdravazupa.sk.

Paliatívna starostlivosť má za cieľ zlepšiť kvalitu života pacientom a ich príbuzným, ktorí sú vystavení vážnemu ochoreniu, a zároveň predchádzať a zmierniť utrpenie v oblasti život ohrozujúcich ochorení. Prostredníctvom starostlivosti sú pacientovi diagnostikované a následne liečené bolesti a iné fyzické či psychosociálne problémy.

"V roku 2022 podpísala krajská samospráva s Fakultnou nemocnicou v Trnave memorandum o spolupráci v oblasti poskytovania dlhodobej paliatívnej a ošetrovateľskej zdravotnej starostlivosti prednostne v domácom prostredí. Práve nová služba mobilného hospicu je jeho pilotným projektom a verím, že skvalitní život všetkým, ktorých ťažké ochorenie postihuje," doplnil predseda TTSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2016
Tematická cyklotrasa povedie cez územia štyroch žúp
Vybudovanie tematickej cyklotrasy na území štyroch prihraničných žúp je cieľom medzinárodného projektu Sacra Velo.
viac
14.11.2020
Župa prináša užitočný sumár informácií o chorobe Covid-19 v tlačenej podobe
Obyvatelia trnavskej župy si v týchto dňoch nájdu v poštových schránkach tlačový materiál „Zdravá župa,“ bohatý na informácie a praktické rady ako zvládnuť pandémiu ochorenia Covid-19 vo fyzickom i duševnom zdraví.
viac
02.12.2022
Detská pohotovosť v Trnave zostáva, jej prevádzku preberá kraj
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa stal prevádzkovateľom ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast v Trnave. Detská pohotovosť bude aj po 1. decembri fungovať na Starohájskej 1, je určená pacientom zo spádových oblastí Trnava a Hlohovec.
viac
18.04.2023
TTSK začal poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal prostredníctvom svojej spoločnosti Zdravá župa poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti v kraji. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %