Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.10.2022 03:20

TTSK pripravuje výstavbu cyklotrasy k elektrárni Jaslovské Bohunice


Ilustračná snímka.


yklotrasu spájajúcu obec Jaslovské Bohunice s tamojšou atómovou elektrárňou pripravuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Úsek bude mať dĺžku 1,9 kilometra a šírku 2,5 metra.


Povedie popri ceste III/1311 a jeho súčasťou bude aj cyklolávka ponad potok Blava. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič, samospráva vyhlási verejnú súťaž na zhotoviteľa.

"V projekte vidíme veľký potenciál vzhľadom na vysoký počet dochádzajúcich za prácou k jednému z najväčších zamestnávateľov v regióne. Chceme, aby bolo komfortnejšie a najmä bezpečnejšie. Preto sme navrhli riešenie, v ktorom je trasa oddelená od frekventovanej cesty," povedal.

V prípravnej fáze sa na projekte podieľali aj obec Jaslovské Bohunice a Slovenské elektrárne. Tri subjekty uzatvorili v apríli 2022 memorandum o spolupráci. Podľa cyklokoordinátorky TTSK Silvie Szokolovej návratnosť investície potvrdzujú aj dáta zozbierané v rámci prípravy Štúdie rozvoja cyklistickej dopravy v Trnavskom kraji. "V druhej etape je perspektívne postaviť cyklotrasu medzi Jaslovskými Bohunicami a Malženicami. Následne sa dá uvažovať o spojení Malženíc s Trnavou," uviedla.

Na základe záverov dátovej Štúdie rozvoja cyklistickej dopravy v Trnavskom kraji, ktorú pripravila Cyklokoalícia, sa TTSK zameriava na výstavbu cyklistickej infraštruktúry v blízkosti sídiel. V tejto súvislosti spolufinancuje výstavbu trasy medzi Bohdanovcami nad Trnavou a Špačincami, predstavil trasovanie 11-kilometrového úseku medzi Bolerázom a Smolenicami a pripravuje aj spojenie Trnavy, Hrnčiaroviec nad Parnou a Zelenča novou cyklotrasou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Receptár triedenia z Jaslovských Bohuníc
V rámci obce Jaslovské Bohunice sa už viac ako 10 rokov organizovane triedi odpad. Aj po tak dlhej dobe triedia občania málo a väčšina odpadu končí v kontajneroch na komunálny odpad.
viac
18.09.2018
TTSK podporí cyklotrasy na Záhorí sumou 81 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podporil samosprávy v okresoch Senica a Skalica celkovou sumou 81 000 eur na obstaranie projektovej dokumentácie pre vznik nových cyklochodníkov v dĺžke približne 24 kilometrov. Informovala o tom riaditeľka odboru financií TTSK Anna Mierna.
viac
24.09.2018
Na stretnutí v Podkylave sa starostovia zabávali, no najmä diskutovali
Začiatkom septembra sa dovedna 66 starostov ZMO, región JE Jaslovské Bohunice v stretlo opäť (ako je už tradíciou) v Agropenzióne Adam v rázovitej kopaničiarskej obci Podkylave, aby si pripomenuli výročie prijatia Zákona o obecnom zriadení č. 369/1990 Zb (6. 9. 1990).
viac
15.08.2022
Samosprávy Trnavského kraja organizujú protest v Trnave
Protestné zhromaždenie Za stabilné a zdravé mestá a obce pripravuje na pondelok 22. augusta v Trnave regionalne zdruzenia miest a obci (ZMO) Trnavskeho samospravneho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %