Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
31.10.2022 03:20

TTSK pripravuje výstavbu cyklotrasy k elektrárni Jaslovské Bohunice


Ilustračná snímka.


yklotrasu spájajúcu obec Jaslovské Bohunice s tamojšou atómovou elektrárňou pripravuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Úsek bude mať dĺžku 1,9 kilometra a šírku 2,5 metra.


Povedie popri ceste III/1311 a jeho súčasťou bude aj cyklolávka ponad potok Blava. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič, samospráva vyhlási verejnú súťaž na zhotoviteľa.

"V projekte vidíme veľký potenciál vzhľadom na vysoký počet dochádzajúcich za prácou k jednému z najväčších zamestnávateľov v regióne. Chceme, aby bolo komfortnejšie a najmä bezpečnejšie. Preto sme navrhli riešenie, v ktorom je trasa oddelená od frekventovanej cesty," povedal.

V prípravnej fáze sa na projekte podieľali aj obec Jaslovské Bohunice a Slovenské elektrárne. Tri subjekty uzatvorili v apríli 2022 memorandum o spolupráci. Podľa cyklokoordinátorky TTSK Silvie Szokolovej návratnosť investície potvrdzujú aj dáta zozbierané v rámci prípravy Štúdie rozvoja cyklistickej dopravy v Trnavskom kraji. "V druhej etape je perspektívne postaviť cyklotrasu medzi Jaslovskými Bohunicami a Malženicami. Následne sa dá uvažovať o spojení Malženíc s Trnavou," uviedla.

Na základe záverov dátovej Štúdie rozvoja cyklistickej dopravy v Trnavskom kraji, ktorú pripravila Cyklokoalícia, sa TTSK zameriava na výstavbu cyklistickej infraštruktúry v blízkosti sídiel. V tejto súvislosti spolufinancuje výstavbu trasy medzi Bohdanovcami nad Trnavou a Špačincami, predstavil trasovanie 11-kilometrového úseku medzi Bolerázom a Smolenicami a pripravuje aj spojenie Trnavy, Hrnčiaroviec nad Parnou a Zelenča novou cyklotrasou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2017
Sedemčlenná štafeta starostov opäť úspešne zdolala trasu behu Štefánik Trail
Už po tretíkrát sa ZMO, región JE Jaslovské Bohunice zúčastnilo na behu po hrebeni Malých Karpát s názvom Štefánik Trail 2017, ktorý sa konal 9. a 10. júna 2017 v dĺžke 140,4 km.
viac
21.02.2019
ZMO regiónu Jaslovské Bohunice povedie starosta Cífera Maroš Sagan
Združenie miest a obcí (ZMO) JE Jaslovské Bohunice má nového predsedu. Na 29. sneme, ktorý sa konal v stredu v Jaslovských Bohuniciach v okrese Trnava, zvolili delegáti za predsedu starostu obce Cífer Maroša Sagana.
viac
03.05.2019
V obci Malé Dvorníky pribudnú 2 úseky cyklotrás
Prostredníctvom Integrovaného regionálnemu operačnému programu (IROP) pribudnú v trnavskej župe nové cyklotrasy. Obec Malé Dvorníky dobuduje dva úseky v celkovej dĺžke skoro 4 kilometre. Schválená výška oprávnených výdavkov je 569 145,70 € a výška nenávratného finančného príspevku je 540 688,41 €.
viac
15.08.2022
Samosprávy Trnavského kraja organizujú protest v Trnave
Protestné zhromaždenie Za stabilné a zdravé mestá a obce pripravuje na pondelok 22. augusta v Trnave regionalne zdruzenia miest a obci (ZMO) Trnavskeho samospravneho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %