Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.11.2018 10:25

Trnavská župa si pripomenie výročie udalostí Novembra ´89 dňom otvorených dverí


Ilustračný výrez plagátu


Trnavská župa prvýkrát otvorí svoje brány pre širokú verejnosť. Pri príležitosti pripomenutia si udalostí Novembra ´89 pripravil Úrad TTSK Župný deň otvorených dverí.


Pre návštevníkov bude pripravená prehliadka priestorov Úradu TTSK s programom tak pre dospelých, ako aj detí. Súčasťou pripomenutia si výročia novembrových udalostí bude odovzdanie Ceny slobody Antona Srholca, ktorou trnavský župan ocení vybrané osobnosti verejného života.

„Otvárame trnavskú župu ľuďom. Preto sme pripravili prvý deň otvorených dverí a aj takto sa snažíme vtiahnuť ľudí viac do života nášho kraja. Priblížime im, ako reálne funguje župný úrad, odprezentujeme prácu našich študentov z odborných škôl a pripravili sme program aj pre tých najmenších,“ povedal Peter Markovič, riaditeľ kancelárie trnavského župana.

Trnavský samosprávny kraj tento rok po prvýkrát odovzdá aj Cenu slobody Antona Srholca. Trnavský župan Jozef Viskupič ocení vybrané osobnosti za mimoriadny prínos k ochrane ľudských práv, k upevneniu demokracie a právneho štátu, alebo za prejavy mimoriadnej občianskej statočnosti s nadregionálnym významom. 

„Ocenením osobností chceme poukázať na odkaz života Antona Srholca, ktorým je šírenie myšlienok hodnôt slobody, demokracie a ľudských práv. Preto sme sa rozhodli, prvykrát, odovzdať túto cenu, a to symbolicky práve 17. Novembra, v Deň boja za slobodu a demokraciu,“ doplnil P. Markovič.

Súčasťou série podujatí pripomenutia si udalostí Novembra ´89 je aj koncert Pocta slobode. Na Trojičnom námestí zahrá Dano Heriban s projektom Čosi úsmevné a skupina Korben Dallas.

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2018
Mestský úrad v Trebišove sa otvoril pre deviatakov
Počas Dňa otvorených dverí si žiaci vyskúšali prácu poslanca mestského zastupiteľstva.
viac
10.08.2019
Do stredných škôl trnavská župa v tomto roku investuje 4,7 mil. eur
Trnavská župa vyčlenila v roku 2019 na modernizáciu a rekonštrukciu budov stredných škôl 4,7 mil. €. Finančné prostriedky smerujú na rekonštrukcie internátov, telocviční, modernizácie učební, opravy fasád, kotolní, sociálnych zariadení a pod.
viac
28.09.2019
Šiesty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja
Šiesty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho krajas prívlastkom legendárny, sa uskutoční v utorok 1. októbra 2019, kedy sa už po šiestykrát otvoria brány župného úradu v Trenčíne širokej verejnosti.
viac
17.08.2021
Ľudia môžu navštíviť útulok v rámci dňa otvorených dverí
Pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat bez domova pripravilo mesto Poprad v mestskom útulku deň otvorených dverí. Uskutoční sa v sobotu (21. 8.) v čase od 13.00 do 17.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %