Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.12.2019 10:55

Trnavská župa pomôže obetiam a dotknutým osobám výbuchu plynu v Prešove


Ilustračná snímka, zdroj: Trnava-live.sk


Trnavský samosprávny kraj vyčlenil zo svojho rozpočtu 33 tis. €, ktoré poskytne obetiam a dotknutým osobám výbuchu plynu na Mukačevskej ul. v Prešove.


„Vyčlenenie finančnej sumy 33-tis. € je našim prejavom solidarity a chceme aspoň touto formou pomôcť tým, ktorých sa dotkla tragická udalosť v Prešove. Nedokážeme vrátiť to najcennejšie – ľudský život, ale chceme byť, aj my s poslancami zastupiteľstva, v mene obyvateľov Trnavského kraja, aspoň takto nápomocní pri riešení následkov tejto tragédie,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Poskytnutie finančných prostriedkov schválili na dnešnom rokovaní aj poslanci zastupiteľstva TTSK, ktorí vyjadrili podporu tejto pomoci.

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2019
Stredné školy budú súťažiť v poskytovaní prvej pomoci
Stredné školy a gymnázia v Trnavskom samosprávnom kraji budú súťažiť v poskytovaní prvej pomoci. Trnavská župa spúšťa súťaž, ktorá naučí mladých ľudí poskytnúť základnú prvú pomoc.
viac
02.10.2019
Trnavská župa otvorí svoj úrad pre verejnosť
Trnavský samosprávny kraj pripravil pre verejnosť deň otvorených dverí (DOD). Po mimoriadne úspešnom minuloročnom, historicky prvom, DOD župa pripravila bohatý program dospelých a deti. DOD sa uskutoční 5. októbra 2019 o 9.00-14.00 hod. na Úrade TTSK v Trnave.
viac
16.01.2021
Župa distribuuje ochranné prostriedky do zariadení sociálnych služieb
Trnavský samosprávny kraj v týchto dňoch distribuuje ochranné prostriedky do župných, obecných, mestských a neverejných zariadení sociálnych služieb. Státisíce kusov materiálu sú postupne prerozdeľované medzi 108 poskytovateľov sociálnych služieb v celom kraji.
viac
05.02.2021
J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %