Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
13.08.2016 10:18

Triedenie je zábava. Učíme deti triediť hravo.


Maľovanka, ktorá kreatívne prepája základnú farebnú abecedu triedenia s motiváciou deti triediť odpad.


Predstavte si, že vaše dieťa miluje triedenie odpadu. Hádže plastové fľaše do žltého a papier do modrého smetného koša. Deti triedia s radosťou. Na tejto myšlienke postavila spoločnosť ENVI - PAK maľovanku, ktorá kreatívne prepája základnú farebnú abecedu triedenia s motiváciou deti triediť odpad.


Maľovanka je určená pre stolové počítače, tablety a ostatné mobilné zariadenia. Malým škôlkarom pomáhajú zvieratká z lesa ktoré ich učia, že ak budú správne triediť, potešia nielen seba, ale aj prírodu.

ENVI - PAK ako zástupca výrobcov má za úlohu vzdelávať všetky vekové kategórie obyvateľov o tom, ako správne triediť odpad do farebných kontajnerov. Špeciálny vzdelávací program pripravil pre deti. Pre tie staršie vymyslel zaujímavé interaktívne prednášky, hry a edukačné materiály. Deti si môžu zasúťažiť v hre na triedenie odpadu na dotykovej tabuli, obrazovke i v počítači. Pre predškolákov vytvoril rozprávkovú prezentáciu, klasickú tlačenú verziu maľovanky spolu s farbičkami, ale aj modernú online verziu maľovanky.

„Začať učiť triediť odpad práve deti je dôležité. Čo sa v škole naučia, to prenesú aj domov na rodičov a starých rodičov. Maľovanka ich má naučiť základom triedenia, ale aj ukázať im, že z druhotnej suroviny sa dá vyrobiť nový tovar“, prezradila riaditeľka pre marketing a komunikáciu Silvia Nosálová zo spoločnosti ENVI - PAK. Ak sa chcú aj vaše deti zahrať na správnych triedičov, odpadovú maľovanku nájdu na http://www.triedime.sk/malovanka.

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2016
V Uhrovci sa deti učili triediť odpad
Ako nadkladať s odpadom sa škôlkari i školáci učili hravou formou pod vedením skúseného lektora.
viac
18.07.2016
Vyznáte sa v recyklačných symboloch na obaloch? Papier, sklo a iný materiál
V druhej časti článku o recyklačných symboloch sa zameriame na ostatné materiály, z ktorých sa obaly vyrábajú, a to napríklad na papier, sklo či kovy. Vyznáte sa v označeniach na obaloch produktov? Prinášame vám prehľad tých najčastejších symbolov, s ktorými sa môžete na obaloch stretnúť.
viac
30.08.2016
Triediť odpad vedia aj malé deti. Osobný príklad hrá veľkú rolu
Triedenie je nákazlivé, s deťmi triedia aj rodinní príslušníci a priatelia. Cez deti môžeme zvyšovať environmentálnu uvedomelosť rodičov. Že triediť odpad v útlom veku je možné, nám v rozhovore potvrdila Helena Burdová z Martina, riaditeľka a zriaďovateľka Súkromnej materskej školy Ďatelinka.
viac
29.09.2016
A s týmto do ktorého kontajnera?
Ako laik som si nebol istý, do ktorého kontajneru patrí komunálny odpad na fotografii. Vyčlenil som ho zo svojej týždennej produkcie jednočlennej domácnosti dôchodcu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %