Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.10.2018 04:50

Transparentnosťou k efektívnejšej samospráve


Sledovanie stavu vybavenia žiadosti prostredníctvom aplikácie predstavuje pohodlnejší spôsob oproti osobnému alebo telefonickému kontaktu a budem veľmi rád, keď ju občania budú využívať čo najčastejšie, povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.


Hlavné mesto umožní žiadateľom, ktorí podali žiadosť o vydanie záväzného stanoviska k investičnej činnosti alebo investičnému zámeru sledovať online stav podania prostredníctvom aplikácie dostupnej na webovej stránke hlavného mesta.


„Znie to možno zložito, ale podstata je tá, že tento transparentný nástroj prispeje k jednoduchosti a zároveň k väčšej efektivite pre ľudí. Počas môjho mandátu dbáme nato, aby sme rozvíjali otvorenosť a transparentnosť úradu. Dôkazom toho je aj nová aplikácia na sledovanie vybavenia žiadosti o vydanie záväzných stanovísk hlavným mestom, ktorú aktuálne spúšťame pre občanov. Spustenie aplikácie súvisí s rozvojom elektronizácie na úrade , ktorou sa snažíme uľahčiť spôsob, akým sa občan dostane k informáciám. Sledovanie stavu vybavenia žiadosti prostredníctvom aplikácie predstavuje pohodlnejší spôsob oproti osobnému alebo telefonickému kontaktu a budem veľmi rád, keď ju občania budú využívať čo najčastejšie, povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Aplikácia je určená všetkým novým žiadateľom o vydanie záväzného stanoviska. Nevyhnutné je v žiadosti uviesť svoju emailovú adresu a žiadateľ - fyzická osoba musí k žiadosti pripojiť súhlas so spracúvaním osobných údajov. Prístupové heslá budú žiadateľovi zaslané na emailovú adresu uvedenú v žiadosti, ktoré použije na prihlásenie sa do aplikácie, ktorá je dostupná na webovej stránke hlavného mesta https://www.bratislava.sk/sk/podania. Po prihlásení vidí žiadateľ informácie o svojej žiadosti, históriu spracovania žiadosti vrátane organizačnej jednotky úradu, ktorá aktuálne spracováva jeho žiadosť. Pre žiadateľov je pripravený manuál, ktorý im uľahčí proces prihlásenia sa a urýchli identifikáciu uvedených informácií v aplikácii. Manuál obsahuje vysvetlivky k použitým skratkám tak, aby sa žiadateľ mohol bez kontaktovania úradu v nich v rýchlosti zorientovať.

Okrem uvedenej aplikácie je pre žiadateľov dostupná podstránka na webovej stránke mesta pre pochopenie celého procesu vydávania záväzných stanovísk hlavným mestom na ktorej občania nájdu vizualizovaný procesný postup vydávania záväzných stanovísk, nevyhnutné náležitosti podanej žiadosti ako aj odpovede na často kladené otázky. Podstránka je dostupná na adrese: https://bratislava.sk/sk/usmernovanie-investicnej-cinnosti

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
V mestskej časti Vrakuňa pribudnú nové cyklotrasy
V bratislavskej Vrakuni vzniknú nové cyklotrasy. Mestské zastupiteľstvo schválilo 38 750 eur z rozpočtu hlavného mesta na realizáciu cyklistických projektov v tejto mestskej časti.
viac
22.08.2016
Jarovce bojujú s dažďovou vodou pomocou novej technológie
Mestská časť Bratislava Jarovce sa rozhodla riešiť problémy so stojatou dažďovou vodou pomocou novej technológie. Aj keď kompetentní riešili tento problém v minulosti už viackrát, obyvatelia sa na stojatú vodu stále sťažovali, pretože prijaté opatrenia boli účinné len krátky čas.
viac
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
08.09.2020
Nová nemecká škola v Bratislave poskytne moderné priestory i vybavenie
Deutsche Schule Bratislava zrekonštruuje, vďaka podpore Nemeckej spolkovej republiky, budovu na Bárdošovej ulici v Bratislave, do ktorej by sa mali žiaci presťahovať počas leta 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %