Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.05.2019 09:10

Staré Mesto spustilo novú aplikáciu na lepšiu komunikáciu s občanmi


Ilustračná snímka


Aktuálne novinky z diania v mestskej časti, dôležité informácie pre obyvateľov i program kultúrnych akcií, aj to prináša nová aplikácia Staré Mesto. Ide o ďalší krok na zlepšenie komunikácie samosprávy voči občanom a zlepšenie informovanosti o práci starostky, poslancov a celého úradu.


"Prostredníctvom aplikácie chceme umožniť lepšie komunikovať s miestnym úradom. Chceme, aby sa nápady a podnety (občanov, pozn. TASR) dostali priamo k tomu adresátovi na úrade, ktorému ich chcú poslať," skonštatovala staromestská starostka Zuzana Aufrichtová.       

Jednou z najužitočnejších funkcionalít by mali byť notifikácie. Užívatelia majú totiž možnosť navoliť si kategórie správ, o ktorých chcú byť informovaní. "V minulosti informoval o všetkých udalostiach, úspechoch, ale aj poruchách mestský rozhlas. Dnes dokáže túto úlohu nahradiť mobilný telefón," poznamenal Jakub Janega zo spoločnosti Perry Soft, ktorá aplikáciu vyvinula.       

Aplikácia však neposkytuje len správy. "Ľudia budú mať možnosť aj darovať alebo predávať veci, ktoré nepotrebujú. Taktiež tam nájdu online noviny a všetky dôležité telefónne čísla na telefóny občanov v reálnom čase," doplnil Janega.       

Aplikáciu Staré Mesto si môžu záujemcovia stiahnuť ako pre Android, tak iPhone.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2018
Samospráva chce ľudí informovať cez sms-ky
Mesto Zlaté Moravce má v pláne zaviesť nový informačný systém prostredníctvom sms správ a emailov. Ľudia by tak mohli cez svoje mobilné telefóny a počítače dostávať vždy včas všetky dôležité oznamy i kultúrne pozvánky. Samospráva už odoslala prvé skúšobné správy.
viac
22.05.2020
O aktualitách v meste Rajec sa obyvatelia dozvedia cez mobilnú aplikáciu
Aktuálne informácie o dianí v meste Rajec sprostredkuje nová mobilná aplikácia. Podľa Zuzany Ščasnej z oddelenia kultúry mestského úradu má novinka zabezpečiť efektívnejšiu komunikáciu medzi radnicou a obyvateľmi.
viac
30.09.2020
Staré Mesto chce prenajať budovu Propelleru prostredníctvom verejnej súťaže
Ikonickú budovu Propelleru na Rázusovom nábreží chce mestská časť Staré Mesto prenajať, budúci prevádzkovateľ má vyjsť z verejnej obchodnej súťaže. Schválili to staromestskí poslanci na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.
viac
30.10.2020
V metropole využijú na oznamy o stave testovania kamery i aplikácie
Mestské časti hlavného mesta SR sú pripravené počas víkendového testovania periodicky informovať o aktuálnej situácii na jednotlivých odberných miestach. Využívať budú dostupné informačné kanály, vrátane miestneho rozhlasu i online kamerových záberov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %