Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.12.2021 02:25

Transformácia Pôdohospodárskej platobnej agentúry


Ilustračná snímka.


Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zverejnilo informáciu o tom, ako pokračuje v otvorenej komunikácii s DG AGRI o transformácii Pôdohospodárskej platobnej agentúry.


Generálne riaditeľstvo pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Európskej komisie (DG AGRI) zaslalo slovenskej strane v rámci širokej komunikácie ohľadom očisty Pôdohospodárskej platobnej agentúry v kontexte akreditácie a transformácie odporúčania k dosiahnutiu plného výkonu PPA v zmysle stanovených štandardov. Definuje dodatočné odporúčania v oblasti organizačnej štruktúry, ľudských zdrojov, kontroly a monitoringu žiadostí, konfliktu záujmov a digitalizácie.

Zároveň je potrebné uistiť DG AGRI, že zavedené opatrenia implementované v rámci plnenia akčného plánu  plne fungujú v praxi, keďže väčšina opatrení bola zavedená iba pred niekoľkými mesiacmi. Z toho dôvodu požiadalo DG AGRI o zasielanie reportov o plnení týchto opatrení a odporúčaných zmien raz za  dva mesiace od februára 2022. Uvedené vyplýva aj z požiadaviek výboru EÚ parlamentu pre rozpočet, ktorého členovia sa aktívne zaujímajú o právne doriešenie kauzy Dobytkár, v ktorej bude otvorené hlavné pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde 25. 2. 2022. DG AGRI pozorne sleduje výsledky procesu očisty a transformáciu našej Pôdohospodárskej platobnej agentúry.

Viac informácií nájdete TU.

Autor: (MP SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.11.2017
Pôdohospodárska platobná agentúra po prvýkrát vyplatí poľnohospodárom preddavky
Po prvýkrát od svojho vzniku vyplatí Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) preddavky na priame podpory. Získajú ich farmári v podporných schémach na chov bahníc, jariek a kôz, na výkrm vybraných kategórií hovädzieho dobytka a v platbách na kravy chované v systéme s trhovou produkciou mlieka.
viac
02.02.2021
Fungovanie PPA ohrozuje miestny rozvoj na slovenskom vidieku
Vyhlásenie Národnej siete miestnych akčných skupín (MAS) SR k vývoju v Pôdohospodárskej platobnej agentúre.
viac
29.06.2021
ZMOS uplatnilo zásadné pripomienky k pozemkovým úpravám
Združenie miest a obcí Slovenska uplatnilo zásadné pripomienky k Návrhu opatrení na urýchlené vykonanie pozemkových úprav v SR z dielne rezortu pôdohospodárstva.
viac
06.09.2021
PPA: Do konca roka 2021 budeme v oblasti MAS fungovať v štandardnom režime
Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) prijala opatrenia, ktoré prispejú k urýchlenému vyriešeniu situácie s čerpaním financií pre Miestnej akčné skupiny. Vyplýva to z rokovania vedenia PPA so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Miestnych akčných skupín (MAS).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %