Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.10.2020 03:35

TIK by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk


TIK Handlová. Snímka zdroj: (msú).


Turisticko - informačnú kanceláriu (TIK) v Handlovej by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk. Samospráva chce na projekt získať zdroje z výzvy Miestnej akčnej skupiny (MAS) Žiar, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


TIK ukončila svoju činnosť ešte vlani v auguste. „Mestu chýba, no zároveň nie je v takej finančnej situácii, aby bolo schopné TIK v pôvodnom formáte otvoriť,” podotkla Paulínyová.       

Kiosk by mohla samospráva získať z výzvy určenej na podporu turistickej infraštruktúry. „Ak bude projekt úspešný, budúci rok túto elektronickú informačnú tabuľu uvidíme v našom meste, v priestore letnej čitárne pred mestskou knižnicou,” povedal koordinátor cestovného ruchu Tomáš Gríger.       

V príťažlivom formáte na nej podľa neho nájdu informácie nielen turisti, ale obsahovať bude i praktické informácie pre domácich obyvateľov, ako cestovný poriadok i kalendár podujatí. „Okrem toho bude kiosk plný zaujímavostí, pekných fotografií a inšpirácií na návštevu zaujímavých miest v celej Handlovskej doline,” doplnil.      

Keďže by mal byť kiosk financovaný zo zdrojov Európskej únie a jeho obsah bude vytvárať interne referát cestovného ruchu, jeho dosah na rozpočet mesta by mal byť podľa Grígera nulový.      

Okrem elektronického stánku projekt obsahuje aj informačnú tabuľu a štyri infopanely k Haikonám v okolí Námestia baníkov, na dizajne ktorých pracuje tvorca ilustrácií Haikon, akademický architekt Rastislav Nemec. „Veríme, že tieto nové prvky infraštruktúry cestovného ruchu vhodne dotvoria priestor centra mesta a posunú nás o krok bližšie na ceste k otvoreniu plnohodnotnej TIK,” uzavrel Gríger.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.02.2017
Obce s rómskymi komunitami budú môcť odstrániť čierne skládky odpadu
Obce s marginalizovanými rómskymi komunitami budú mať príležitosť odstrániť nelegálne skládky odpadu na svojom území a zlepšiť systém nakladania s odpadom. Umožní im to ministerstvo vnútra, ktoré ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Ľudské zdroje vyhlásilo výzvu s takýmto zameraním.
viac
09.03.2020
TTSK vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja 500 000 eur
Trnavský samosprávny kraj pripravil aj v roku 2020 dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja so zameraním predovšetkým na rozvoj a zatraktívnenie cestovného ruchu.
viac
28.07.2021
Konzultácie EÚ k ceste transformácie cestovného ruchu do roku 2030
Komisia vyzýva zainteresované subjekty, aby sa zúčastnili na procese spoluvytvárania agendy EÚ pre cestovný ruch a podieľali sa na návrhoch konkrétnych aktivít, cieľov a záväzkov na odvetvovej, národnej a regionálnej úrovni ekosystému cestovného ruchu. Online dotazník je možné vyplniť do 15. 9. 2021
viac
11.03.2022
Handlová spustila interaktívny projekt na podporu cestovného ruchu
Samospráva Handlovej spustila projekt na podporu cestovného ruchu v meste. Výzvou Zaži Handlovú chce podporiť spoznávanie handlovskej kultúry, histórie a prírody interaktívnym spôsobom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %