Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.09.2021 11:50

Tento školský rok zatočíme s odpadom


Zatoč s odpadom


SAŽP - „Zatoč s odpadom“ je nový online projekt Slovenskej agentúry životného prostredia, ktorý má prostredníctvom desiatich tematických aktivít prispieť k zlepšeniu osvety a informovanosti širokej, ale aj odbornej verejnosti ohľadom aktuálnej témy nakladania s odpadmi.


Projekt odštartoval 6. septembra 2021  Odpad takmer vo všetkých formách a podobách je globálnym problémom. Okolo odpadu sa točí a závisí náš život. Každý Slovák vyprodukuje cca 435 kg komunálneho odpadu za rok a toto číslo stále rastie. SAŽP sa preto rozhodla prehĺbiť svoje vzdelávacie aktivity v tejto oblasti aj prostredníctvom kampane „Zatoč s odpadom“, ktorá je zároveň súťažou. Zapojiť sa do nej od 6. septembra do 30. júna 2022 môžu žiaci, učitelia a tiež verejnosť.  

V rámci projektu bude v priebehu 10 mesiacov predstavených 10 rôznych výziev, ktoré spája spoločný cieľ - zamyslieť sa nad odpadom, naštartovať seba, ale aj okolie k pozitívnym zmenám. Aktuálna téma výzvy pre daný mesiac bude zverejnená vždy v prvý deň v mesiaci, pridať sa môže úplne každý bez obmedzenia. Ak chce byť účastník výzvy zapojený aj do súťaže, je potrebné splniť minimálne jednu výzvu v priebehu 10 mesiacov. Úspešné zvládnutie výzvy budú účastníci dokladovať fotkou, článkom alebo inými údajmi podľa zadania. Motiváciou k zapojeniu do výzvy budú okrem získania nových vedomostí aj vecné ceny, napríklad fotoaparát, smart hodinky či feratový set. Ak chce však záujemca vyhrať niektorú z týchto hodnotných cien, musí splniť počas trvania kampane minimálne tri výzvy.

Súčasťou kampane bude aj samostatná časť s názvom „Učiteľ v akcii“, ktorá je určená pre učiteľov materských, základných a stredných škôl. Obsahuje rozmanité inšpirácie a námety na rôznorodé odpadové aktivity. Z nich bude po ukončení kampane vydaná elektronická publikácia.

Pre zapojenie sa do súťaže je potrebná registrácia na web stránke súťaže www.ewobox.sk/sazp/zatoc-s-odpadom.

Viac informácií TU  

Autor: Zdroj: (zmos, sažp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2016
Pre základné školy: Stihnite to do 20. decembra
Posledné dni ostávajú základným školám, aby sa s vlastným videom zapojili do súťaže o správnom triedení a recyklácii odpadu.
viac
27.10.2020
SAŽP otvorila 5. kolo súťaže pre žiakov škôl Envirospektrum
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyzvala najmladšiu generáciu, aby prostredníctvom piateho kola súťaže Envirospektrum fotoaparátom opäť zaznamenala svoje udržateľné kroky i bezprostredného okolia.
viac
03.11.2021
Kampaň SAŽP prichádza s treťou výzvou
Kampaň Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Zatoč s odpadom prichádza s treťou výzvou. V novembri sa verejnosti, žiakov, ale i jednotlivcov pýta na obsah odpadkového koša v ich domácnosti, pričom sa zameriava najmä na objem vyhodených obalov.
viac
06.11.2021
Kampaň Zatoč s odpadom pokračuje novembrovou výzvou
Kampaň Slovenskej agentúry životného prostredia Zatoč s odpadom prichádza s treťou výzvou. V novembri je otázkou obsah smetného koša v domácnosti, najmä objem vyhodených obalov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %