Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.07.2016 08:10

Tatranci chcú návštevníkov z Izraela prilákať na peknú prírodu


Ilustračná snímka: (tatry.sk).


Tatranci veria, že počas letnej turistickej sezóny príde do Vysokých Tatier množstvo zahraničných turistov, očakávajú najmä nárast návštevníkov z Izraela. Dôvodom má byť aj charterové letecké spojenie medzi Popradom a izraelským Tel Avivom.


Ako uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Andrea Žigová, Izraelčanov chcú prilákať najmä na peknú prírodu. „Sme radi, že sa regiónu Vysokých Tatier podarilo naplniť jednu zo svojich priorít, a to oslovovanie nových cieľových trhov a aktívnou činnosťou pritiahnuť do nášho regiónu hostí z novej destinácie. Hostia z Izraela, ktorí u nás budú tráviť svoju letnú dovolenku, budú ubytovaní v 27 rôznych ubytovacích zariadeniach v rámci celého nášho regiónu,“ uviedla Žigová.      

Let na trase Tel Aviv - Poprad-Tatry bude počas celej letnej sezóny prevádzkovaný talianskou leteckou spoločnosťou NEOS. Cestujúci poletia v lietadlách typu Boeing 737-800 s kapacitou 186 ľudí. Lietadlá budú pod Tatry prichádzať každý utorok až do 30. augusta.       

Žigová zdôraznila, že izraelskí turisti si vyberajú predovšetkým trojhviezdičkové a štvorhviezdičkové hotely. „Izraelčania sú scestovaní, radi spoznávajú nové krajiny a veľmi často a radi lietajú,“ poznamenala výkonná riaditeľka s tým, že v slovenských veľhorách majú záujem najmä o adrenalínovo-poznávacie aktivity.       

„Očakávame, že budú nadšení našou prírodou, samozrejme, aj kultúrou a ostatnými možnosťami, ktoré náš región ponúka,“ skonštatovala riaditeľka miestnej OOCR. Zároveň dúfa, že ich pobyt vo Vysokých Tatrách osloví natoľko, že do regiónu zavítajú aj v iných ročných obdobiach.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2016
Liptovskí hotelieri hlásia zvýšený záujem o letné pobyty
Liptovskí hotelieri a ubytovatelia avizujú vyšší záujem turistov o letnú dovolenku ako v predchádzajúcich rokoch. Ubytovacie kapacity sa začali predávať oveľa skôr ako vlani, stav rezervácií je podľa nich optimistický.
viac
06.07.2016
Do Ružomberka láka turistov 16 pútačov
Ružomberská mestská samospráva spustila na začiatku letných prázdnin špecifickú reklamnú kampaň. Šestnásť pútačov, rozmiestnených po rôznych kútoch Liptova, má prilákať návštevníkov počas letnej sezóny. Iniciatíva radnice ukazuje hlavné ťaháky cestovného ruchu v meste.
viac
16.06.2020
Turistické chodníky v Tatrách sú po sezónnej uzávere opäť otvorené
V Tatranskom národnom parku (TANAP) sa skončila sezónna uzávera a návštevníci môžu od pondelka využívať kompletne všetky značkované chodníky vrátane prechodov cez vysokohorské sedlá a trasy, ktoré vedú na turisticky sprístupnené štíty.
viac
13.01.2021
Cestovný ruch nezvyšuje čísla nakazených
Cestovný ruch volá na poplach. Od januára covid opäť zastavil prevádzky cestovného ruchu a postavil ich neoprávnene na samý okraj spoločenského záujmu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %