Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
29.02.2024 01:10

T. Drucker: Nový systém odmeňovania učiteľov by mohol byť v marci


Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáš Drucker . Snímka zdroj: Skolske.sk


Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáš Drucker (Hlas-SD) verí, že v marci bude existovať nový systém odmeňovania učiteľov. Stále podľa jeho slov prebiehajú diskusie s partnermi o spravodlivosti príplatkov. Do úvahy pritom berú všetky kraje.


"Ja verím, že v marci budeme mať riešenie, aby sme čo najrýchlejšie mohli vyplácať tieto finančné prostriedky," uviedol pre TASR šéf rezortu školstva. Podotkol, že vo veľkých mestách, ako Bratislava či Košice, je väčšia konkurencia na trhu práce ako inde.         

Konkurencia je však podľa neho aj v iných slovenských mestách, pretože kvalitného učiteľa môže často "stiahnuť" súkromný sektor. "Či už ide o vzdelávanie, súkromnú školu alebo škôlku. A tomu sa chceme do budúcna, samozrejme, snažiť zabrániť," dodal Drucker.         

V štátnom rozpočte sú podľa ministra zabezpečené príplatky pre učiteľov na rok 2024.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.12.2017
V odpadoch urobíme poriadok, sľubuje si od ISOH minister Sólymos
Slovenská republika zaplatí 12,7 milióna eur (bez DPH) za vybudovanie Informačného systému odpadového hospodárstva (ISOH). Tender na jeho dodanie vyhralo ešte v novembri konzorcium firiem Tempest a Softip.
viac
14.02.2019
V Handlovej pripravujú nový systém prideľovania bytov
Od začiatku tohto roka sa pripravujú v zmeny, ktorých cieľom je stanoviť transparentné kritériá prideľovania mestských bytov. Zmeny sa uskutočnia po schválení mestským zastupiteľstvom v prvom štvrťroku 2019.
viac
27.05.2020
PET fľaše by sa mohli zálohovať už v roku 2022
Zavedenie zálohovania jednorazových obalov by sa malo spustiť podľa pôvodného plánu v roku 2022. Zálohovanie sa odložilo na rok 2023 pre pandémiu koronavírusu.
viac
19.05.2023
NSK pripravuje nový dotačný systém, do tvorby sa zapoja poslanci aj samosprávy
Systém dotácií, ktoré poskytuje Nitriansky samosprávny kraj (NSK), prejde zásadnými zmenami. Podľa vedenia NSK i krajských poslancov má byť adresnejší a efektívnejší.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %