Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.05.2016 10:56

Súťaž Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom má prvých víťazov


Víťazi si prevzali šek v hodnote 3000 eur. Zľava: Michal Sýkora, predseda ZMOS, Lenka Balkovičová, primátorka mesta Zvolen, Vladimír Bakeš, generálny riaditeľ Komunálnej poisťovne, a. s. Vienna Insurance Group, Jozef Grúň, starosta obce Kvačany a Dana Rušinová, správkyňa Nadácie pre deti Slovenska. Snímka: (st)


Súčasťou galaprogramu v závere prvého dňa 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska bolo aj vyhlásenie víťazov súťaže Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom. Ocenenie sa udelilo po prvýkrát, a to za rok 2015.


Ocenenie ,,Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom" je ocenenie Nadácie pre deti Slovenska pre tie komunity a samosprávy, ktoré systematicky a udržateľne na úrovni svojich politík, stratégií, plánov, financovania a najmä reálnych aktivít vytvárajú pre deti a mladých ľudí prostredie, v ktorom sa cítia bezpečne,  majú v ňom naplnené svoje potreby a sú rovnocennými a rešpektovanými partnermi dospelých. Správkyňou Nadácie pre deti Slovenska je Dana Rušinová a partnermi nadácie sú Komunálna poisťovňa, a. s. Vienna Insurance Group a Združenie miest a obcí Slovenska.

Do užšieho výberu komisie zloženej z delegovaných zástupcov partnerských organizácií sa dostali samosprávy obcí Častkov, Dolný Lopašov, Kvačany a Lipová a miest Partizánske, Považská Bystrica, Zvolen a Žiar nad Hronom.

Za víťazov vyhlásila komisia:

- obec Kvačany, ktorá prostredníctvom priamej podpory inovácií a spolupráce so ZŠ Kvačany pracuje na napĺňaní princípov mapovania potrieb detí a mladých ľudí, participácie, sieťovania a spolupráce, nastavovania procesov a rôznorodosti prístupov.

- mesto Zvolen, ktoré prostredníctvom systematickej práce a strategických rozhodnutí v roku 2015 napĺňala princípy komplexnosti, participácie, sieťovania a spolupráce, zdieľania zdrojov, nastavovania procesov a rôznorodosti prístupov.

Ceny - šek v hodnote 3000 eur - im za prítomnosti predsedu ZMOS Michala Sýkoru odovzdali generálny riaditeľ Komunálnej poisťovne, a. s. Vienna Insurance Group,  Ing. Vladimír Bakeš a správkyňa Nadácie pre deti Slovenska Dana Rušinová.

Kedže ide o pomerne novú súťaž viac informácií o nej prinesieme v niektorom z budúcich čísiel Obecných novín.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Snem ZMOS je sviatkom spoločnej nádeje
V poradí 27. snem ZMOS nebude len bilanciou toho, čo sa podarilo a úvahou o tom, čo sme ešte mohli urobiť. Dvojdňové rokovanie musíme vnímať ako našu schopnosť jasne formulovať tézy, ktoré dokážeme presadiť a naplniť.
viac
19.05.2016
Úloha ZMOS sa nemení: dôsledne presadzovať a chrániť záujmy miest a obcí
Druhý deň 27. snemu ZMOS pokračoval vo štvrtok 19. mája vystúpeniami hostí a diskusnými príspevkami primátorov miest a starostov obcí, ktoré sa týkali predovšetkým problematiky financovania samosprávy, eurofondov, ale napríklad aj komunálnej reformy, životného prostredia či školstva.
viac
20.05.2016
Soška Oskara bez bariér zdobí mesto Liptovský Mikuláš a obec Rohožník
Vyvrcholením prvého dňa 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska bol galaprogram, počas ktorého sa predstavili finalisti celoročnej súťaže Oskar bez bariér za rok 2015.
viac
23.05.2018
Samosprávy treba odbremeniť od zbytočných povinností
Toho, čo sa nám podarilo, nebolo málo a toho, čo nás čaká, bude veľa. Na 29. sneme Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), ktorý sa v stredu a vo štvrtok (24.5.) koná v Bratislave, to v hodnotiacej správe uviedol predseda združenia Michal Sýkora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %