Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
22.04.2023 01:05

Súčasťou budú nočná letecká šou a detské atrakcie


Ilustračný výrez plagátu


Nočná letecká šou a detské atrakcie sú jedným z nosných programov Festivalu letectva, ktorý sa uskutoční v Piešťanoch 20. a 21. mája. TASR o tom informoval Samuel Ďuriš zo Slovenskej leteckej agentúry.


Ako doplnil, chýbať nebude dronová, laserová, svetelná či pyrotechnická šou. "Do Piešťan sa aj tento rok podarilo dotiahnuť mnohé esá. Ide napríklad o Martina Šonku a Flying Bulls či skupinu Flying Dragons z Poľska. Tešíme sa na premiéru britského dua Aerosparx s lietadlami Grob 109b. Na Slovensku máme novovznikajúcu akrobatickú skupinu lietajúcu na lietadlách Viper SD4, ale aj stálice lietajúce na bezmotorových strojoch v podobe Očovských bačov, ktorý budú takisto súčasťou festivalu," uviedol riaditeľ festivalu Hubert Štoksa.         

Festival bude tento rok aj prezentáciou Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktoré sa na piešťanské letisko vrátia so statickými a dynamickými ukážkami leteckej techniky i techniky pozemných síl. "Medzi stálice bude patriť aj Letka Ministerstva vnútra SR. V rámci dynamických letových ukážok sa predstaví aj ostrá hotovosť z Česka a Poľska, čo znamená prelet stíhacích lietadiel, ktoré momentálne chránia vzdušný priestor SR," doplnil Štoksa.         

"Priestor dostane aj Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj, ktorá ponúkne návštevníkom festivalu neopakovateľné zážitky z rôznych kútov kraja. Aj vďaka organizovaniu festivalu postupne vraciame život na piešťanské letisko. Deje sa tak aj vďaka novému pravidelnému leteckému spojeniu Tel Avivu a Piešťan, čo rozširuje podporu cestovného ruchu v kraji," informoval predseda Trnavského samosprávneho kraja, ktorý je jedným z organizátorov, Jozef Viskupič.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.07.2018
Liptovfest zabaví aj prekvapí
Liptov je perlou cestovného ruchu Slovenska. Spája krásnu prírodu, moderné atrakcie, tradície, skvelú kuchyňu a mnoho iného do balíka, ktorý treba zažiť. Tak ako Liptov, treba zažiť aj blížiace sa podujatie, ktoré bude oslavou Liptova, liptovského, s Liptákmi, ale nielen s nimi.
viac
10.08.2019
Festival Cinematik dá priestor čarodejniciam a portugalským filmom
Medzinárodný filmový festival Cinematik Piešťany sa bude konať od 10. do 15. septembra. Jeho štrnásty ročník okrem dvoch hlavných súťaží Meeting Point Europe a Cinematik.doc prinesie aj osem nesúťažných sekcií. Viaceré z uvádzaných filmov budú mať na festivale svoju slovenskú premiéru.
viac
10.04.2021
Festival letectva Piešťany 2021 sa presúva
Už druhú sezónu sa kultúra na Slovensku otriasa v základoch a pandémia Covid-19 zatvára všetky hromadné podujatia. Neostáva nám nič iné, ako sa tomu prispôsobiť...
viac
03.05.2022
Festival letectva otvorí svoje brány v piatok popoludní
Festival letectva 2022 sa po dvojročnej prestávke uskutoční na piešťanskom letisku od piatka 6. do nedele 8. mája.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %