Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.04.2016 05:20

Štúrovo sa rozhodlo rozšíriť kúpalisko Vadaš o celoročné wellness centrum


Kúpalisko Vadaš v Štúrove


Mesto Štúrovo ako jediný spoločník firmy VADAŠ, s. r. o., sa rozhodlo rozšíriť termálne kúpalisko v Štúrove o nový wellness v hoteli Thermal. Jeho výstavbou chce dosiahnuť zvýšenie návštevnosti aj mimo letnej turistickej sezóny.


– „Výstavba wellness jednotky otvára celkom nový segment trhu. V prvom rade očakávame rapídne zvýšenie počtu ubytovaných hostí v hoteli, budú však vítaní aj externe ubytovaní návštevníci. Očakávame, že wellness spolu s ďalšími produktmi cestovného ruchu potiahne zamestnanosť v regióne a posilní jeho pozíciu na trhu,“ zdôvodnil rozhodnutie, ktoré podporili aj členovia dozornej rady spoločnosti, primátor Eugen Szabó.       

Podľa primátora sa záujem o cestovný ruch na Slovensku zvyšuje, výnimkou nie je ani termálne kúpalisko Vadaš. „V minulom roku boli dosiahnuté doposiaľ len vysnívané méty. Bol zaznamenaný najvyšší počet vstupov na termálne kúpalisko, najvyššie percentuálne využitie ubytovacích zariadení, ako aj najvyššie tržby v histórií spoločnosti,“ povedal. Projekt výstavby wellness centra by mal byť realizovaný ako vlastná investícia spoločnosti z vlastných, prípadne z externých úverových zdrojov. V najbližších dňoch by sa mal začať proces výberového konania na dodávateľa akcie. Samotná realizácia projektu by sa mala začať bezprostredne po ukončení tohtoročnej letnej turistickej sezóny. Spoločnosť plánuje uviesť nový wellness do prevádzky v decembri 2017, informoval jej riaditeľ Endre Hogenbuch. Termálne kúpalisko Vadaš ponúka v súčasnosti dva vnútorné a sedem vonkajších bazénov. Letná sezóna trvá od mája do septembra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2017
Tvrdošín chce postaviť novú plaváreň za 2,5 milióna eur
Obyvatelia hornej Oravy musia po zatvorení krytej plavárne v Nižnej už viac ako tri roky dochádzať za plaveckým bazénom desiatky kilometrov až do Dolného Kubína. Tvrdošínska samospráva by tento stav chcela zvrátiť, v meste plánuje postaviť úplne novú.
viac
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
15.04.2018
Na zrekonštruovanej hrádzi v Štúrove by mal vzniknúť cyklochodník
Náklady na vyasfaltovanie vyše štvorkilometrového úseku sú predbežne vyčíslené na 180.000 eur, skonštatoval riaditeľ Odštepného závodu Bratislava Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Jozef Dúcz.
viac
13.02.2024
Kraj pripravuje projekt výstavby cyklotrasy medzi Rožňavou a Betliarom
Košický samosprávny kraj (KSK) pripravuje projekt výstavby cyklotrasy medzi Rožňavou a Betliarom. Pre úsek, ktorý má byť súčasťou vyše 50 kilometrov dlhého Gemer Trailu, kraj aktuálne hľadá zhotoviteľa projektovej dokumentácie, s jeho výstavbou chce začať najneskôr v roku 2026.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %